Барселона стъпи на криво в Мадрид (ВИДЕО+КЛАСИРАНЕ)

Луис Суарес ги спаси от загуба

Барселона стъпи на криво в Мадрид (ВИДЕО+КЛАСИРАНЕ)

 Барселона бе на прага на загуба при гостуването си на Атлетико (Мадрид) в мач от осмия кръг на Примера дивисион. Саул Нигес (21) изведе "дюшекчиите" напред в резултата. Гостите удариха две греди, а Луис Суарес (82) ги спаси от загуба.

 
 
Още в 30-ата секунда гостите можеха да поведат, но след удар на Лионел Меси, който направи двойно подаване с Луис Суарес, топката се удари в гредата и излезе в корнер. В третата минута удар на Иниеста попадна в ръцете на вратаря Ян Облак.
 
 
В осмата минута Гризман шутира към близкия ъгъл и вратарят на каталунците Тер Щеген изби в корнер. Минута по-късно германският страж отново отрази удар на французина, който шутира по диагонала.
 
Домакините се отбраняваха повече, но въпреки това в 21-ата минута поведоха със страхотен гол на Саул Нигес, който се разписа за 1:0 след удар от около 20 метра. До края на полувремето гостите не успяха да намерят пролука през отбраната на „дюшекчиите“.
 
След почивката каталунците установиха тотален натиск. В 56-ата минута Луис Суарес шутира от границата на наказателното поле, но Облак отрази удара. Минута по-късно Меси изпълни перфектно пряк свободен удар, но топката се удари в лявата греда и излезе в аут.
 
В 60-ата минута футболистите на Барса поискаха дузпа за игра с ръка на Савич, но не получиха наказателен удар. Домакините рядко излизаха от половината и логичното се случи в 82Сержи Роберто центрира, а Луис Суарес с глава изравни с 1:1. Гостите продължиха да натискат в търсене и на трите точки, но не успяха да стигнат до тях. В последните секунди от добавеното време Меси изпълни фаул, но топката отиде право в ръцете на Ян Облак.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки