ЦСКА вдига оборотите преди дербито с Левски

Червените ще опитат да решат мача още през първото полувреме, Башлиев попадна в групата на Пирин

ЦСКА вдига оборотите преди дербито с Левски

ЦСКА посреща костеливия орех Пирин днес от 20:00 часа в последната репетиция преди вечното дерби следващата събота.

 

Армейците имат задължителна цел да включат отново на висока скорост, след като в предишния кръг се препънаха срещу Етър (2:2). Нова издънка днес би била тежък психологически удар по отбора точно преди сблъсъка с Левски. В двубоя с Етър ЦСКА проспа първото полувреме, накрая тръгна да пази резултат и съдбата го наказа. Сега червените са решени да предопределят крайния победител от двубоя с Пирин още през първото полувреме. Затова и ще търсят ударно начало на мача.

 

Армейците се изправят срещу един от удобните си съперници в исторически план. Пирин никога не е печелил свое шампионатно гостуване в Борисовата градина - балансът е 22 домакински победи и 5 равенства при 65:13 голова разлика за ЦСКА. И днес червените ще търсят убедителен успех, както и 6-а суха мрежа в шампионата.
 
Капитанът Божидар Чорбаджийски в крайна сметка остана извън групата. Травмата му в кръста още не е отшумяла напълно и през цялата изминала седмица той тренираше на облекчен режим. Двойката централни защитници при това положение ще е изградена от 31-годишните бойци Барт и Бодуров. Извън групата заради травма остана и Александър Георгиев. Той се е контузил, докато е бил с младежкия националния отбор в Казахстан (1:1 в евроквалификация).
 
Така алтернатива на левия бек Антон Недялков днес ще е еквадорското крило Кевин Меркадо, който бе използван в защита 6 две контроли. Освен промяната в центъра на отбраната ще има такава и в предни позиции. Именно Меркадо този път ще седне на пейката, а по левия фланг на атаката се очертава да го замести Гус-таво Кулма. При силно представяне днес колумбиецът по всяка вероятност ще стартира и във вечното дерби.
 
През втората част на терена ще се появи бразилецът Енрике, който не взе участие в последните 3 шампионатни срещи.
Сред титулярите на ЦСКА отново ще фигурира и Тиаго Родригес, който получи разтежение срещу Етър, но през тази седмица вече се готвеше на пълни обороти. Халфът Кристиян Малинов виси с 4 жълти картона и ако получи такъв днес, ще пропусне вечното дерби следващата събота.
 
Съперникът Пирин пък вдигна основния си бранител Александър Башлиев. И той като като Чорбаджийски имаше проблеми с кръста през последните седмици. Башлиев попадна в групата, а Милен Радуканов ще прецени в последния момент дали да го пусне в стартовия състав, или да го остави резерва. Ирландецът Конър Хендерсън единствен остава в лазарета, а в началото на новата седмица се очаква вече да е на линия.
 
В състава на орлетата прелива от борбеност и хъс. Тимът препъна немалко съперници този сезон. Като гост открадна точка от Лудогорец (1:1), а единствената му загуба навън бе минимална - 1:2 от Етър. В последните си 10 мача обаче зелените победиха само веднъж - с 5:0 Локо Пд на 9 септември.
 
На линия за Пирин след наказания са трима от основните футболисти - халфът Антон Костадинов, крилото Димитър Благов и нападателят Аймен Суда. ЦСКА и Пирин се срещат за първи път през тази календарна година. Последният им двубой бе на 4 декември 2016 г., отново на "Армията", и завърши 2:0 за „червените”. Това бе и първият домакински мач на Стамен Белчев на-чело на червените. Точни бяха Преслав Йорданов и Милчо Ангелов. Преди това - на 20 август, Пирин на практика уволни наставника на ЦСКА Христо Янев след 1:1 в Благоевград.
 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки