Сензациите в пресата: Бодуров слага капитанската лента

Жейнов: За продажба на Обертан за под 1.5 милиона евро не може да се говори

Сензациите в пресата: Бодуров слага капитанската лента

Сензациите в пресата днес, неделя, 15 октомври 2017 година:

 
„Тема спорт”: Бодуров слага капитанската лента
 
Николай Бодуров ще е капитан на ЦСКА в отсъствието на Божидар Чорбаджийски. Опитният бранител е определен като втори носител на лентата. През сезона досега той я носи само за 5 минути, които Чорбаджийски пропусна - при разгрома с 4:1 над Локо Пд на "Армията" на 6 август. Тогава 22-годишният защитник бе заменен от Пламен Гълъбов (в момента под наем в Етър). След Бодуров капитанската лента се предава на Манолев, а други играчи, които са я слагали, са Александър Дюлгеров и Антон Недялков. Те обаче са поемали такава функция само в контроли. Обикновено Дюлгеров е капитан в проверките в паузите за националните отбори, когато основните футболисти на ЦСКА получават повиквателни.
 
 
„Тема спорт”: Жейнов: За продажба на Обертан за под €1.5 милиона не може да се говори
 
Мениджърът Николай Жейнов разкри, че Габриел Обертан е възвърнал формата си в Левски и към французина не липсва интерес от други клубове. Агентът помогна за привличането на бившия играч на Манчестър Юнайтед на "Герена". "Финансовите параметри не мога да коментирам, но Обертан е на поносима и за България, и за неговата класа заплата. Средствата, дадени за него, не са фамозни, но е естествено да е един от добре платените в клуба. Левски по никакъв начин не изплаща компенсации и трансферна сума за привличането му. Тоест взе го за нула лева сума. Той си върна формата и с това, което прави в момента, при изходящ трансфер за сума под 1.5 милиона евро не може да се говори. Обертан е трансферен удар", заяви Жейнов пред Канал 3.
"Не е вярно, че през зимата не може да се вземат толкова добри футболисти, колкото през лятото. Според мен специално за предния трансферен прозорец Левски се справи най-добре, привличайки всички тези футболисти. Холмар Ейолфсон също е мой трансфер. Той също дойде без пари на "Герена". Ако исландецът бъде част от националния отбор на страната си на световното първенство в Русия (б.р. Исландия вече се класира на Мондиала), то Левски ще вземе сума, не по-малка от 250 хиляди евро. От трансфери може да се печели, но е важно кои са съветниците на собствениците", каза Жейнов.
Мениджърът посочи, че някои родни клубове вече имат подписани договори с футболисти, които ще се присъединят към тях от 1 януари. Той обаче не пожела да разкрие кои са те.
 
„Тема спорт”: Крушарски заведе Локо Пд на дискотека
 
Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски остана изключително доволен от победата с 2:1 над Берое при гостуването в Стара Загора и за награда заведе футболистите на дискотека. Босът не бе очакван под Аязмото в събота вечерта. Той обаче се появи на стадиона, след като малко по-рано се бе прибрал в България от Дубай, където бе по бизнес дела. По време на срещата той на няколко пъти се хващаше за главата в ложите, но в крайна сметка вдигна победоносно ръце. Веднага след това той влезе в съблекалнята при радващите се футболисти и ги поздрави за себераздаването. Пред тях той обяви, че за награда лично ще ги заведе на дискотека. И спази обещанието си. В 0:30 часа в неделя целият отбор на Локомотив, включително треньорският щаб и спортният директор Чавдар Цветков, бе в култовото пловдивско заведение "Планета". Там черно-белите разпуснаха до около 4:00 часа, като цялата сметка бе платена от боса Крушарски. За доброто настроение на компанията пък с изпълненията си се погрижи Тони Стораро.
Веднага след срещата президентът на Локо заяви, че отборът му може да победи всеки 8 първенството, когато си пожелае. 
"Без думи съм, момчетата ми направиха страхотен подарък. Показахме, че можем, бяха ни отписали, но май-май им развалихме сметката. За втория гол малко и вятърът помогна, но топката влезе", сподели бизнесменът. В типичния си метафоричен стил Крушарски каза, че няма да има премии за победата под Аязмото. 
"Три години съм тук, три години правим каквото си искаме - бием, когато искаме и падаме, когато си искаме. Но равносметката ни е на плюс винаги. Какви премии, какви пари? Откъде пари? Само заплати и това е", добави той.
Въпреки успеха феновете на Локо бяха опънали транспарант в Стара Загора, насочен срещу директорите Чавдар Цветков, Росен Коруев, Румен Руйчев, както и срещу треньора Воин Войнов. "Чаво, Росен, Румен, Войнов и щабът – вън!", пишеше на транспаранта. "Поизмъчихме феновете. Надявам се да ги радваме повече. Всеки път казвам, че с щаба си даваме сърце и душа за Локомотив. Не съм видял плаката, но това е неприятно", каза Войнов по темата.
 
„Тема спорт”: Аяри готов за домакинството на Черно море в събота
 
Централният нападател на Локомотив Халед Аяри ще бъде готов за домакинството на Черно море. Двубоят срещу варненци е в събота, 21 октомври, от 20:15 часа на "Лаута" и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Той пропусна визитата на Берое. Тунизиецът отпадна в последния момент от групата за двубоя. Причината бе, че е получил спазъм в задната част на бедрото. Поради тази причина лекарският щаб на Локо е преценил той да получи почивка, за да не се стигне до травма. Аяри ще започне подготовка наравно със съотборниците си за сблъсъка с моряците.
По време на зимната пауза Локо ще се опита да привлече още един нападател.

 

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки