Сензациите в пресата: Бодуров слага капитанската лента

Жейнов: За продажба на Обертан за под 1.5 милиона евро не може да се говори

Сензациите в пресата: Бодуров слага капитанската лента

Сензациите в пресата днес, неделя, 15 октомври 2017 година:

 
„Тема спорт”: Бодуров слага капитанската лента
 
Николай Бодуров ще е капитан на ЦСКА в отсъствието на Божидар Чорбаджийски. Опитният бранител е определен като втори носител на лентата. През сезона досега той я носи само за 5 минути, които Чорбаджийски пропусна - при разгрома с 4:1 над Локо Пд на "Армията" на 6 август. Тогава 22-годишният защитник бе заменен от Пламен Гълъбов (в момента под наем в Етър). След Бодуров капитанската лента се предава на Манолев, а други играчи, които са я слагали, са Александър Дюлгеров и Антон Недялков. Те обаче са поемали такава функция само в контроли. Обикновено Дюлгеров е капитан в проверките в паузите за националните отбори, когато основните футболисти на ЦСКА получават повиквателни.
 
 
„Тема спорт”: Жейнов: За продажба на Обертан за под €1.5 милиона не може да се говори
 
Мениджърът Николай Жейнов разкри, че Габриел Обертан е възвърнал формата си в Левски и към французина не липсва интерес от други клубове. Агентът помогна за привличането на бившия играч на Манчестър Юнайтед на "Герена". "Финансовите параметри не мога да коментирам, но Обертан е на поносима и за България, и за неговата класа заплата. Средствата, дадени за него, не са фамозни, но е естествено да е един от добре платените в клуба. Левски по никакъв начин не изплаща компенсации и трансферна сума за привличането му. Тоест взе го за нула лева сума. Той си върна формата и с това, което прави в момента, при изходящ трансфер за сума под 1.5 милиона евро не може да се говори. Обертан е трансферен удар", заяви Жейнов пред Канал 3.
"Не е вярно, че през зимата не може да се вземат толкова добри футболисти, колкото през лятото. Според мен специално за предния трансферен прозорец Левски се справи най-добре, привличайки всички тези футболисти. Холмар Ейолфсон също е мой трансфер. Той също дойде без пари на "Герена". Ако исландецът бъде част от националния отбор на страната си на световното първенство в Русия (б.р. Исландия вече се класира на Мондиала), то Левски ще вземе сума, не по-малка от 250 хиляди евро. От трансфери може да се печели, но е важно кои са съветниците на собствениците", каза Жейнов.
Мениджърът посочи, че някои родни клубове вече имат подписани договори с футболисти, които ще се присъединят към тях от 1 януари. Той обаче не пожела да разкрие кои са те.
 
„Тема спорт”: Крушарски заведе Локо Пд на дискотека
 
Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски остана изключително доволен от победата с 2:1 над Берое при гостуването в Стара Загора и за награда заведе футболистите на дискотека. Босът не бе очакван под Аязмото в събота вечерта. Той обаче се появи на стадиона, след като малко по-рано се бе прибрал в България от Дубай, където бе по бизнес дела. По време на срещата той на няколко пъти се хващаше за главата в ложите, но в крайна сметка вдигна победоносно ръце. Веднага след това той влезе в съблекалнята при радващите се футболисти и ги поздрави за себераздаването. Пред тях той обяви, че за награда лично ще ги заведе на дискотека. И спази обещанието си. В 0:30 часа в неделя целият отбор на Локомотив, включително треньорският щаб и спортният директор Чавдар Цветков, бе в култовото пловдивско заведение "Планета". Там черно-белите разпуснаха до около 4:00 часа, като цялата сметка бе платена от боса Крушарски. За доброто настроение на компанията пък с изпълненията си се погрижи Тони Стораро.
Веднага след срещата президентът на Локо заяви, че отборът му може да победи всеки 8 първенството, когато си пожелае. 
"Без думи съм, момчетата ми направиха страхотен подарък. Показахме, че можем, бяха ни отписали, но май-май им развалихме сметката. За втория гол малко и вятърът помогна, но топката влезе", сподели бизнесменът. В типичния си метафоричен стил Крушарски каза, че няма да има премии за победата под Аязмото. 
"Три години съм тук, три години правим каквото си искаме - бием, когато искаме и падаме, когато си искаме. Но равносметката ни е на плюс винаги. Какви премии, какви пари? Откъде пари? Само заплати и това е", добави той.
Въпреки успеха феновете на Локо бяха опънали транспарант в Стара Загора, насочен срещу директорите Чавдар Цветков, Росен Коруев, Румен Руйчев, както и срещу треньора Воин Войнов. "Чаво, Росен, Румен, Войнов и щабът – вън!", пишеше на транспаранта. "Поизмъчихме феновете. Надявам се да ги радваме повече. Всеки път казвам, че с щаба си даваме сърце и душа за Локомотив. Не съм видял плаката, но това е неприятно", каза Войнов по темата.
 
„Тема спорт”: Аяри готов за домакинството на Черно море в събота
 
Централният нападател на Локомотив Халед Аяри ще бъде готов за домакинството на Черно море. Двубоят срещу варненци е в събота, 21 октомври, от 20:15 часа на "Лаута" и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Той пропусна визитата на Берое. Тунизиецът отпадна в последния момент от групата за двубоя. Причината бе, че е получил спазъм в задната част на бедрото. Поради тази причина лекарският щаб на Локо е преценил той да получи почивка, за да не се стигне до травма. Аяри ще започне подготовка наравно със съотборниците си за сблъсъка с моряците.
По време на зимната пауза Локо ще се опита да привлече още един нападател.

 

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки