Владо Николов: Тежи ми, че баща ми не ме видя успял

"Можех да спечеля "Фермата", заяви бившият национал

Владо Николов: Тежи ми, че баща ми не ме видя успял

Бившият капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов заяви, че е имал два тежки периода в живота си и най-много съжалява, че баща му не го е видял в пика на кариерата му.

"Два периода имам, в които ми беше наистина трудно. Единият е когато почина татко, през 2001 г. Тогава не бях достатъчно узрял. Когато се случи необратимото, човек никога не е готов. Това ми беше единият тежък период. Вторият беше през 2012 г., когато имах проблеми в работата, в цялата обстановка, в която се намирахме. Пренесох ги вкъщи. Това, което ми тежи още е, че баща ми не ме видя успял. Бях един от добрите в България, но няколко месеца, след като той почина, за първи път станах най-добър в Европа. И това със сигурност е нещо, което той би се радвал да види", заяви Николов в предаването "Тази неделя".

Той обясни, че никога не е наричал Матей Казийски "предател" и двамата с в нормални отношения. През 2012 г. посрещачът и треньорът Радостин Стойчев решиха да напуснат националния отбор заради неразбирателства с федерацията няколко месеца преди олимпийските игри в Лондон.

"С Матей се видяхме за последно миналата година, преди да замине за Япония. Нямаме драма с него! Във "Фермата" казах как се почувствах аз. Мая чела, че някакви хора ме нападат, че съм нарекъл Матей предател. Не е така. Не смятам, че някой може да ми казва аз как да се чувствам. В този момент знаех, че с Матей сме много по-силни. Той е изключителен волейболист. По онова време беше един от най-добрите в света. Исках заедно с него, рамо до рамо, да се борим с руснаци, италианци и американци. Заедно с него имахме много добри шансове да ги победим. Това, че съм се почувствал предаден си е мое право. Но не съм нарекъл Матей предател и това няма да го направя!", категоричен е настоящият треньор и собственик на волейболния "Левски".

Николов реши сам да прекрати участието си във "Фермата", въпреки че в дуел победи друг участник Яни. 

"Хипотетично можех и да спечеля формата. Трябваше на двубоите да бъда втори дуелист. От хората вътре в момента, никой не може да ме победи на алманаха и аз съм най-силният като физическа сила. На мен ми стига една игра за чиста сила, а не за издръжливост и умения, плюс алманаха, и това са повече точки от на другите участници. При евентуално стигане на финал, най-вероятно феновете на волейбола биха гласували за мен", очерта хипотетичен сценарии той и категорично заяви, че Яни не е бил по-слаб дуелист от него.
Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки