Отново Яблонски и отново 1:0 за Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" трупат самочувствие преди Вечното дерби

Отново Яблонски и отново 1:0 за Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)
Давид Яблонски за пореден път се оказа асото в ръкава на Делио Роси. След като преди две седмици донесе успеха на Левски срещу Черно море на "Герена", сега защитникът наказа Етър за 1:0 в мач от 12-ия кръг на Първа лига.
 
Заканите на домакините, че след ЦСКА, ще спрат и "сините", увиснаха във въздуха. Тимът от Велико Търново беше бледо копие на отбора от миналия кръг, за което естествено вина има и Левски. Гостите изиграха много умно двубоя и почти не дадоха на Етър да застраши сериозно вратата им. Погледнато реално, като изключим попадението, така наречените 100-процентови голови положения преди почивката липсваха, а първото такова през второто полувреме дойде едва в 78-ата минута.
 
 
Успехът приближи Левски на само 2 точки зад втория ЦСКА, който обаче след малко излиза срещу Пирин на "Българска армия".  На 21 октомври е Вечното дерби, а след това на "сините" им предстои гостуване на Лудогорец. Между тези две срещи е и осминафиналът за купата срещу Монтана.
 
Гостите вкараха още при първата си атака в 5-ата минута. Серджиу Буш намери Антонио Вутов в наказателното поле на домакините. Опитът за подаване на младежкия национал беше блокирано и топката излезе в корнер. Последвалото центриране беше засечено с глава от Давид Яблонски за 0:1.
 
Попадението е пето за защитника от началото на сезона. Така той се превърна в едноличен голмайстор на "сините".
 
Домакините разчитаха предимно да дълги подавания към Бадара. В 17-ата минута топката мина зад защитата на Левски и попадна в нападателя. Ударът му от малък ъгъл обаче беше изключително слаб и не затрудни Божидар Митрев.
 
В 25-ата минута след двойно подаване между Буш и Обертан, французинът надбяга защитник на Етър, но беше изпреварен от вратар Христо Иванов, който изчисти.
 
Малко след това Бадара отправи красив ножичен удар, който беше спасен атрактивно от Митрев. Съдията обаче вече беше отсъдил нарушение на нападателя срещу Иван Горанов.
 
 
До почивката двата тима си размениха по още едно положение. Първо в 37-ата минута Георги Сърмов центрира, а ударът с глава на Иван Стоянов беше спасен от вратаря на "сините".
 
Левски отговори със страхотен удар на Антонио Вутов извън наказателното поле. Топката обаче профучава покрай гредата.
 
След почивката домакините продължиха да търсят Бадара с центрирания и дълги подавания. В 51-ата минута нападателят получи отличен пас в наказателното поле на гостите, обърна се и стреля, но прозвучава съдийски сигнал за засада.
 
В 70-ата минута Йордан Апостолов сгреши, но бързо покри Вутов и блокира удара му от точката за изпълнение на дузпа. 
 
Така дойде и най-чистото положение в мача. 12 минути преди края резервата Мапуку остана сам срещу вратаря, прехвърли го с акробатично отиграване, но последвалия му удар беше изчистен от Яни Пехливанов преди топката да влети в мрежата.
 
До края и двата отбора по-скоро ритаха топката на посоки, отколкото да градят атаки. В добавеното време "сините" тръгнаха на контра, останаха трима на един, но Цветкович оплеска нещата, което накара Делио Роси да се хване за главата.
 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки