Станислав Генчев: ЦСКА играе по-атакуващ футбол от Левски

"Сините" разчитат само на статични положения и на контраатаки, дори техният треньор си го признава, каза наставникът на Етър

Станислав Генчев: ЦСКА играе по-атакуващ футбол от Левски

„Не успяхме да спрем една от най-силните страни на Левски, а именно статичните положения. Знаехме, че разчитат на това, но заспахме при първия корнер.”

Така коментира минималната домакинска загуба на Етър от „сините” наставникът на „болярите” Станислав Генчев. 

„След попадението мачът се разви по техния вкус - да се защитават и да разчитат на контраатака. После положихме усилия, но така и не успяхме да намерим верния път”, допълни треньорът на новаците в елита, който бе запитан дали Левски е изненадал с нещо неговия тим. 

„Не ни изненадаха с абсолютно нищо, най-големите ни притеснения бяха статичните положения, но допуснахме гол от първото такова.”

Защо Етър показа по-агресивна игра срещу ЦСКА, отколкото срещу Левски?


„Не, не мисля така. И в този мач не отстъпвахме по нищо като агресия. Просто ЦСКА играе доста по-атакуващ футбол, докато при Левски във всички мачове се разчита предимно на статични положения и контраатаки. Дори и техният треньор си го признава това, явно им носи успех.”

Дали е доволен, че за втори поред домакински мач на „Ивайло” се събират над 10 000 зрители?

„Великов Търново е футболен град, хората са зажаднели да гледат такива мачове, срещу отбори като Левски и ЦСКА. Аз съм щастлив, че играем пред такава публика и феновете отново изпратиха момчетата с аплодисменти, което е голямо постижение.”

Дали очаква такава посещаемост и срещу останалите отбори от България?

„Надявам се всеки мач да играем пред пълен стадион. Футболистите се чувстват страхотно, хората ни подкрепят и можем само да си пожелаем нещата да продължават така.”

Защо Етър загуби?

„За съжаление загубихме мач, в който се случиха най-големите ни притеснения. Цяла България знае, че Левски използва много добре статичните положения. И ни вкараха още при първото си такова. Левски е отбор, който е научен много добре да се защитава. Беше ни много трудно да намерим път към вратата. Въпреки голямото желание и раздаване на футболистите, не успяхме да намерим верния път как да стигнем до вратата и да отбележим гол. Имахме няколко мелета, но чисти положения така и не успяхме да създадем, което е непривично за нашия отбор. И Левски нямаха кой знае какви положения. Общо взето техният начин на игра, който очаквахме, се оправда. Разчитат на статични положения, на контраатаки и да се защитават много стабилно. Левски много трудно ще получава голове до края на първенството."

Защо спечелиха „сините”?

"Колективна грешка допуснахме при гола. Ситуацията, в която се стигна до корнера, също направихме нещо, което сме говорили на разбора – да не вкарваме топката в средата, когато на  гърба на вътрешния халф има човек. А ние точно това направихме. Отнета топка, корнер и гол. Това са няколко грешки една след друга."

Дали липсата на Румен Руменов е повлияла? 

"Само можем да гадаем за добро или лошо е било отсъствието на Румен Руменов. Неприятно е, че трябваше да променяме нещо в последния момент. Но аз съм доволен от Иван Вълчанов. Иван Петков едва вчера направи първа пълноценна тренировка. Затова не попадна в групата. Иначе страшно много разчитаме на него. Той е основен футболист, неразделна част от отбора."

Защо „болярите” не успяха да изравнят?

"Пробвахме по съвсем различен начин да атакуваме през второто полувреме. Дори извадихме единия централен защитник. Но, пак казвам, Левски е научен да се защитава много добре и мачът се разви по техния вкус. Само можем да гадаем какво щеше да се случи, ако не бяхме получили този ранен гол."

Какво трябва да се промени в Етър?

"Ние имаме начин на игра, който следваме. Искаме да изграждаме. Всеки мач излизаме за победа. Пробваме да изграждаме нашия стил. Правим разузнаване, гледаме силните и слабите страни на съперника. Но главно търсим наш стил на игра, който да ни задоволява."

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Защитник на Лудогрец е №1 в Европа

Фон Витри има най-много асистенции през сезона до момента

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки