Ботев (Пловдив) гони утвърждаване в Топ 6

"Канарчетата" се изправят срещу Верея тази вечер от 20,00 часа

Ботев (Пловдив) гони утвърждаване в Топ 6

Ботев Пловдив приема Верея в последния мач от 12-ия кръг на Първа лига. Срещата е тази вечер от 20,00 часа на базата на канарчетата в Коматево. Двата тима са съседи в класирането, като старозагорци имат предина от 3 точки и заемат 4-а позиция към момента. При успех днес, пловдивчани ще ги изместят.

 

Домакините започнаха колебливо сезона, но след спечелването на Суперкупата на България започнаха да напипват верния ритъм.“Канарчетата” са в серия от 3 поредни победи и се надяват днес да запишат четвърта такава. В досегашните 4 мача между двата отбора пловдивчани имат едва 1 успех.

 

Верея е приятната изненада в първенството до момента. Въпреки всички финансови проблеми, "лъвовете" играят много приятен футбол и закономерно събраха 20 точки до момента. За днес треньорът Илиан Илиев няма да може да разчита на Осман Балд, Еркебулан Нургалиев, Костадин Слаев,  Илия Йорданов и Иво Иванов. Всички те са с травми.

Наставникът на Ботев Николай Киров няма проблеми с контузени и наказани футболисти и ще може да разчита на най-доброто. В титулярния състав ще се завърне Тодор Неделев, който остана резерва при победата с 5:0 над Септевмри.

 

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ВЕРЕЯ (СТАРА ЗАГОРА)



Вероятни състави:



БОТЕВ: Чворович, Панов, Терзиев, Димов, Минев, Юсеин, Балтанов, Бризола, Ндонгала, Неделев, Виана



ВЕРЕЯ: Аргилашки, Илиев, Енчев, Джемиа, Сюлеймани, Бенгюзов, Иванов, Керкар, Андонов, Фенуш, Домовчийски



Стадион: “Комплекс Коматево”
Съдия: Николай Йорданов
Начало: 20:00 часа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки