ПАОК поведе колоната в Гърция

Тимът от Солун надви с 4:0 новака Ламия

ПАОК поведе колоната в Гърция

ПАОК (Солун) разгроми с 4:0 новака Ламия и излезе начело в гръцката Суперлига, събирайки 15 точки след мачовете от 7-ия кръг. Александър Прийович вкара два гола, като направи 2:0 в 24-ата минута, а след това и оформи крайното 4:0 две минути преди края. С днешните си две точни изпълнения сърбинът Прийович поведе в листата при стрелците с 5 гола.



Марин Леовац откри резултата за ПАОК в 10-ата минута, а Димитрис Пелкас вкара третия гол в мача в 50-ата. Гостите от Ламия останаха с десет души в 71-ата минута, когато Никос Анастосопулос беше отстранен с втори жълт картон, само 16 минути след като се появи на терена.
 


Лидерството на ПАОК стана възможно благодарение на равенството 1:1, което закова АЕК при гостуването си на Ксанти. Мачът беше изключително нервен и домакините го завършиха с девет души, което позволи на АЕК да изравни в 88-ата минута чрез Огниен Вранеш.Костас Сфлискас в 52-ата и Евстратиос Сварнас в 77-ата получиха червените картони.



АЕК остана на 2-а позиция с 14 точки, а с по 13 следват Атромитос и Левадиакос. Олимпиакос е на 5-о място с 11, след като в събота в голов трилър обърна Паниониос с 4:3 като гост с две попадения на искания през миналата година от ЦСКА-София иранец Карим Ансарифарид и един на национала Костас Фортунис.



В другата среща от снощи новаците от Аполон Смирна не успяха да стигнат до първа победа и приключиха при 0:0 с Керкира, който от 60-ата минута игра с 10 човека. Домакините все пак пуснаха жалба срещу съдията, че не изгонил човек на Керкира 15 минути по-рано.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки