Тони Силва: С удоволствие бих се върнал в ЦСКА, бием Левски с 3:1

"Винаги пък ще бъда благодарен на ЦСКА"

Тони Силва: С удоволствие бих се върнал в ЦСКА, бием Левски с 3:1

 Крилото Тони Силва беше част от онзи отбор на ЦСКА, който въпреки финансовите си проблеми, доминираше тотално в мачовете срещу вечния съперник Левски. В дните преди поредното дерби между двата тима, национала на Гвинея-Бисау говори за големия мач.

 
Техничарят разкри и голямата новина, че преди началото на сезона е имало сериозна вероятност да се завърне на "Българска армия", ала така и не е успял да разтрогне договора си със своя настоящ клуб Левидиакос.
 
Ето какво още сподели Силва в специално интервю за TOPSPORT.BG:
 
Тони, няма да бъде лъжа, ако кажем, че през последните години ти беше един от най-класните чужденци играли за ЦСКА. Превърна се и в любимец на феновете. За тях ще бъде интересно да разкриеш какво се случва с кариерата ти сега?
 
- Точно сега се намирам в Гърция, където имам договор за още година и половина. Душата ми обаче винаги е с ЦСКА!
 
Знаем, че сега се подвизаваш в гръцкия Левидиакос. Разкажи ни малко повече за този отбор. Самият ти имаш ли желание отново да играеш в Португалия или поне в друг класен европейски шампионат?
 
- Да, в момента играя за Левидиакос, защото все още има договор с този тим. Голямата ми цел винаги е била да играя в някое от най-добрите първенства на Европа. За предпочитане е Англия. Винаги пък ще бъда благодарен на ЦСКА, защото това е клубът, който ме върна към големия футбола. "Армейците" винаги ще имат място в моето сърце, разбира се веднага след любимия ми Бенфика!
 
Едно от големите постижения в твоята кариера беше участието ти за Купата на африканските нации 2017 с екипа на Гвинея-Бисау? Какво беше чувството да бъдеш част от тази значим за Африка турнир?
 
- Оставам с много добри чувства от тази надпревара. Моята родина за първи път взе участие на подобен форум и бе неописуема емоция за всички. Може да се каже, че сбъднах една от футболните си мечти.
 
Нека си поговорим за ЦСКА. Какви са спомените ти от "червения" клуб? Като теглиш чертата, доволен ли си от твоето представяне на "Българска армия"?
 
- Да, както ви казах и преди малко, не преставам да мисля за ЦСКА. Прекарах един страхотен период в отбора. Нямало е момент, в който да не се чувствам щастлив в тима. Знаете, че преди началото на този сезон направих всичко по силите си, за да стана свободен агент и да се върна в тима, но това така и не се случи. Но нищо не се знае...Никога няма да забравя "Битката в снега" срещу Левски, когато ги победихме с 2:0. Винаги ще помня и снимката, на която показвам с ръце резултата на един от съперниковите футболисти!
 
Следиш ли какво се случва с "армейците"? Според теб имат ли сили да се борят за титлата още през този сезон?
 
- Ако трябва да бъда честен, през този сезон не съм наблюдавал нито един от мачовете на ЦСКА. През определен период от време обаче проверявам техните резултати и класирането им в Първа лига. През тази кампания момчетата се справят повече от добре и се надявам, че ще се борят докрай за шампионската титла.
 
Какво мислиш за новото ръководство на ЦСКА? Смяташ ли, че то ще успее да стабилизира клуба и отново да го направи един от факторите на Балканите?
 
- Не познавам хората, които в момента управляват ЦСКА. Всички виждаме, че се справят добре, защото правят всичко по силите си, за да върнат славата на старото ЦСКА. Пожелавам им всичко най-хубаво и успех в изпълнението на целите, които са си поставили.
 
С оглед натрупания ти опит у нас, сподели ни мнението ти за качеството на българския футбол. Според теб по-силно или по-слабо е от гръцкото?
 
- Няма някаква сериозна разлика между футбола в България и Гърция. Все пак, нивото при вашите съседи е с една идея по-високо.
 
Има ли шанс да те видим отново с "червената" фланелка? Изобщо, имаш ли желание за това?
 
- Да, разбира се. ЦСКА е моят дом и с удоволствие бих се завърнал на "Армията". Най-важното обаче е да разтрогна договора си с Левидиакос и да стана свободен агент, тъй като от ЦСКА нямат възможност да платят трансферна сума за мен. Нека стана свободен, пък тогава ще видим какво ще стане с ЦСКА.
 
Като един от героите във вечното дерби, няма как да не те попитам за вечния съперник на ЦСКА - Левски? Мнението ти за тях..
 
- Не знам нищо, а и изобщо не ми се говори за Левски!
 
В събота предстои нов епизод от голямото съперничество между двата тима. Имаш ли някаква прогноза?
 
- Винаги искам ЦСКА да печели дербитата с Левски. Сигурен съм, че това ще се случи и сега, а като точен резултат бих казал 3:1!
 
Като за финал, какво би казал на всички "червени" фенове?
 
- Искам да изкажа огромната си благодарност към феновете на ЦСКА, които винаги ме подкрепяха. Пожелавам им много успехи и хубави мигове с любимия тим.
Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки