България обра медалите на "Сърбия Оупън"

Взехме 3 златни, един сребърен и 5 бронзови медала. Участие взеха над 1000 състезатели от близо 40 държави

България обра медалите на  "Сърбия Оупън"
Възходът на българското таекуондо продължава с пълна сила. След сериозните успехи на европейското първенство в Унгария, този уикенд родните таекуондисти превзеха Белград, където се проведе силният международен турнир от веригата G-1 "Сърбиа Оупън" 2017, който носи точки за световната ранглиста.


България взе 3 златни, един сребърен и 5 бронзови медала. Участие взеха над 1000 състезатели от близо 40 държави. Имаше дори участници от ОАЕ, Иран, Тунис. България бе представена от няколко клуба - "Рамус", "Кондор 2000", "Гладиатор", "Таекуондо фитнес", "Херея", "Форс - София", "Сунг-Ри", който се включиха в битките при мъжете, жените и кадети.
 
 
Златото при мъжете завоюва Митко Джорджев в кат. до 68 кг., който пребори последователно състезатели на Гърция, Сан Марино и силния таекуондист от Русия Габдуларов по пътя към битките за медали. На полуфинала Джорджев срещна вицесветовния, бронзов медалист от олимпиядата в Нанджинг – белгиецът Мохамед Кетби, който елимира със златна точка, а на финала бе категоричен срещу представителя на Гърция с нокдаун. 

 
Бронз за България също при мъжете донесе Калоян Бинев в кат. до 63кг., след изключително силна игра. Той игра в по-горна категория, а не в неговата до 58 кг. По пътя към медала Бинев стартира с победа срещу хърватин, а във втората битка имаше за съперник италианецът Симон Крезцен, който е многократен медалист от европейски и световни първенства.


След това Бинев взе много важна победа срещу руснака Руслан Алиев , който е сребърен медалист от световното първенство през 2016г. Последва много тежка среща с иранеца Амирхюсеин, като битката може да се определи като финал преди финала, тъй като иранецът в последствие взе златния медал.  
 
 
В първия ден други наши двама състезатели взеха златни медали. Световният шампион за кадети Александър Джорджев бе безпощаден в кат. до 57 кг., където в първата среща отстрани без проблем представител на Гърция, във втората победи с огромна разлика 34 на 19 руснака Рамазанов, който е световен шампион на по-ниската категория.


В битката за медал Джорджев се изправи срещу представител на домакините от Сърбия, но въпреки подкрепата на публика и съдии, българина се класира за финала, където се наложи над друг сърбин с 27 на 6.
 
Също със злато от "Сърбия Оупън" 2017 се завръща младата надежда на ТК "Таекуондо фитнес" Георги Тасков. Той премина последователно през сърбин и грък, за да победи на финала италианец, и да вземе златния медал в кат. кадети до 33 кг.
 
 
Сребърен мадал спечели Радина Борисова в кат. до 55кг, а бронзови медали спечелиха Денис Димитров от ТК"Херея" в кат. при кадети до 45 кг., Александра Георгиева от ТК"Гладиатор" в кат. до 37 кг., Мари Илиева от ТК"Таекуондо фитнес" в кат. до 59 кг.,Мариела Миланова от ТК "Гладиатор".


„Дойдохме, видяхме и не спряхме да побеждаваме. Нашите състезатели пребориха представители на едни от най-силните държави в световното таекуондо и доказаха, че българските успехи, световните ни и европейски титли нямат нищо общо със случайността. Вярвам, че ще продължавме да вървим все по-нагоре в развитието на таекуондо  и ще се представим отлично и на Европейското първенство за олимпийски категории, което предстои през декември в България“ – коментира председателят на БФТ и вицепрезидент на Световно таекуондо – Европа – Слави Бинев, който също беше в Сърбия със националния ни отбор.
Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки