Хайнкес: Имаме големи амбиции в Шампионската лига

„Байерн може да се справи с напрежението”, категоричен е новият треньор на баварците

Хайнкес: Имаме големи амбиции в Шампионската лига

"Байерн" Мюнхен ще търси подобрение в играта си в мача срещу "Селтик" у дома от груповата фаза в Шампионската лига в сряда, заяви треньорът на германския шампион Юп Хайнкес.

Преди три дни баварците разгромиха "Фрайбург" с 5:0 в двубой от Първа Бундеслига при завръщането на 72-годишния Хайнкес на треньорския пост в "Байерн".

"Байерн има големи амбиции в този турнир. Ще бъде добре да повторим или подобрим представянето ни от мача в събота. Винаги може да се случи да загубиш някой мач, но аз не живея в миналото. "Селтик" е борбен отбор. Те имат шест поредни шампионски титли в първенството. Нормално е винаги да има напрежение в "Байерн", но отборът има достатъчно опит, за да се справи с него", коментира Хайнкес на пресконференция.

Той изведе баварците до триумф в Шампионската лига през 2013 г. Специалистът е начело на "Байерн" за общо четвърти път в своята кариера.

Германският гранд ще бъде без контузения защитник Хави Мартинес, както и без Франк Рибери и Мануел Нойер, които също са с травми.

"Не харесвам това да се пускат в игра контузени футболисти. Рискът е огромен. Хави ще пропусне следващите ни два мача", каза още опитният специалист.


"Червените" имат актив от три точки на второто място в група В на Шампионската лига.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки