Антъни Генов: Не мога да си представя живота без тенис

"Обичам моята академия, защото тук треньорите са фантастични"

Антъни Генов: Не мога да си представя живота без тенис

15-годишният български тенисист Антъни Генов даде интервю за сайта lesreportersincredules.wordpress.com, в което говори за себе си, за България, за бъдещите си планове и цели. Автор на интервюто е Павел Клозар, който прави цяла поредица за млади тенис таланти. Ето и самото интервю с Антъни Генов:

- Опишете се с 3 думи.

- Работяга, готин и спортсмен.

- Коя е най-добрата ви победа и защо? Кажете ни за това събитие.
- Най-голямата ми победа всъщност е от тази година. Играх срещу Виктор Йович, който е най-добрият сръбски тенисист за 2002 г. и го победих 6:4, 6:4.

- Вие сте финалист на тениса Junior Masters U16 на Тенис Европа. Доволен ли си от този резултат и какво не ви стигна, за да спечелите титлата?
- Аз наистина съм доволен от финала. Играх добър тенис, но за съжаление не винаги можеш да спечелиш и Нини беше по-добър от мен в този мач, така че заслужаваше победата.

- Вие сте в 4Slam Academy в Барселона. Харесва ли ти този център и защо? Какво ви дават там?
- Обичам моята академия, защото тук треньорите са фантастични. Те ни тласкат непрекъснато напред и за трите години, откакто съм там, са ме научили на много неща.

- Следващата година в какъв тип турнири ще играете? И какви са вашите цели?
- Следващата година ще започна да играя много ITF Junior турнири и целта ми е в края на годината да бъда в топ 400.

- Опишете своето поведение на корта. Какви са вашите качества и вашите слабости и коя настилка ви харесва и защо?
- Моето поведение е добро в момента, спокоен съм на корта, играя играта си. Моята слабост - трябва да работя върху много неща. Любимата ми настилка е клей, защото когато удрям топката, тя отскача наистина добре и е трудно за противника да я върне.

- Какво мислите за тениса в България? Той сред предпочитаните спортове ли е и защо?
- Хората в България обичат тениса. Но не може да станеш добър играч, ако тренираш само там и затова аз отидох в Барселона, за да израсна.

- Кога започнахте с тениса и как? Дали това е хубав спомен за вас и все още ли сте толкова вдъхновен?
- Започнах, когато бях на 8 г. и баба ми ме записа на един тенис лагер, за да играя с моите приятели. Наистина обичам тениса толкова много, че дори не мога да си представя живота си без него.

- Каква е вашата мечта в тениса?
- Моята мечта е да бъде един ден в топ 50 на ATP.

- Как се виждате в следващите 3 години?
- След три години си представям, че играя на големи турнири, вземам първите си точки за ATP и играя на турнири от сериите Futures и Challengers.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки