Гришо се изправя срещу поляк на старта в Стокхолм

Хасковлията ще играе с Йежи Янович

Гришо се изправя срещу поляк на старта в Стокхолм

Йежи Янович е първият съперник на Григор Димитров в Стокхолм. Полякът достигна до основната схема от квалификациите, а в първия кръг надигра Пиер-Юг Ербер с 6-2 3-6 6-3.

 

Янович взе бързо надмощие над француцина и проби за 2-1, след което затвърди с гейм на нула. С още един брейк за 5-2 и лесен сервис гейм полякът приключи първата част едва за 24 минути. За целия сет той загуби само три точки на свой сервис и не позволи на Ербер да достигне до възможност за пробив.

 

Във втория сет обаче световният №85 успя да изравни резултата, след като реализира единствения брейкбол за 5-3.

 

В шестия гейм на решителния сет Янович засипа с мощни форхенди бекхенда на съперника и се добра до 15-40 и две възможности, реализирайки втората. Полякът срещна затруднения, но затвърди брейка, а малко по-късно приключи срещата след близо час и половина игра, осигурявайки си мач  с Григор Димитров.

 

Двубоят ще е пети между двамата и трети за тази година. До момента балансът им е 2-2 победи. Съперничеството им започна на Мастърса в Синсинати през 2014-а, когато полякът победи с 6-4 3-6 6-3. На следващата година Григор спечели с 2-0 на червените кортове в Рим. През тази година българинът надигра Янович по пътя си към титлата в София, а след това бе спрян от него в Щутгарт.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки