2,4 млн. лв. бюджет за родната лека атлетика

БФЛА проведе годишното си общо събрание в Сандански

2,4 млн. лв. бюджет за родната лека атлетика

Общото събрание на Българска федерация лека атлетика за 2017-а година бе в град Сандански на 18 октомври.



Делегатите приеха проекто-бюджета на организацията за 2018-а година, който се планира да бъде в рамките на 2 400 000 лева. На събранието беше обсъдено представянето на националните отбори през годината, оптимизиране на селекцията за официални международни състезания и бе прегласуван правилника за разпределение на финансовите средства по точковата система, която е част от проектите към Министерството на младежта и спорта.



Представителите на клубовете гласуваха и увеличение на таксата за картотекиране на състезател в БФЛА. Картотеката за атлет за 2018-а ще бъде 20 лв за картотечния период, който е последната седмица на ноември и пхървата седмица на декември 2017-а. Таксата клуб остава 150 лв, за замяна на загубен номер ще бъде 20 лв, за картотека извън официалния период 30 лв.



В края на събранието бяха представени млади състезатели от местния атлетически клуб „Васил Левски без граници“ – Сандански. Клубът участва активно в популяризирането на програмата „Детска атлетика“ през изминалата година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки