Бивши "граждани" спряха Челси при фамозен мач в Лондон (ВИДЕО)

Двата тима поделиха точките и си вкараха фантастични голове

Бивши "граждани" спряха Челси при фамозен мач в Лондон (ВИДЕО)

Челси и Рома завършиха наравно 3:3 на "Стамфорд Бридж" в мач от груповата фаза на Шампионската лига.

 

Срещата беше изключително интересна и взривоопасна, а головете валяха един след друг. Двамата бивши играчи на Манчестър Сити Един Джеко и Александър Коларов бяха най-добрите за "вълците". Босненецът вкара два гола, а сърбинът прибави гол и асистения. 

Като цяло и двата отбора можеха да си тръгнат с 3-те точки, но равенството изглеждаше логичен резултат.

 

Лондончани започнаха много по-добре двубоя и Мората можеше да открие, но отправи прекалено слаб удар от добра позиция. Малко след това Давид Луиш вкара много красив гол с удар от  границата на наказателното поле и даде аванс на своя отбор. В 21-та минута и Еден Азар имаше шанс да се разпише, но диагоналалният му удар мина встрани.
 
В средата на първото полувреме Рома взе инициативата и се настани в половината на своя съперник. В 31-та минута Раджа Наинголан беше изведен перфектно от Кевин Стротман, но ударът му беше спасен от неговия сънародник Тибо Куртоа.
 
В 37-та минута обаче Челси отново удари. След бърза контраатака Азар комбинира с Мората. След това испанецът опита удар и се получи рикошет. Топката се озова в белгиеца и той нямаше как да сгреши отблизо за 2:0.
 
Три минути по-късно Рома заслужено върна едно попадение. Александър Коларов вкара един от своите маркови голове след пробив отляво и силен шут. 
 
Второто полувреме започна с разменено надмощие, но Рома усилено потърси изравнителен гол. Челси се принуди да приеме играта в своята половина и разчиташе на контраатаки.
 
В крайна сметка логичното се случи в 64-та минута. Един Джеко вкара фантастичен гол от воле след дълъг пас на Федерико Фацио. 
 
Рома продължи да натиска и сътвори пълен обрат. Това се случи в 70-та минута, когато Коларов центрира от пряк свободен удар и Джеко наниза попадение с глава за 3:2.
 
Шоуто продължи в пълна сила и Челси изравни в 75-та минута. Педро центрира към Азар и белгиецът с глава вкара втория си гол в срещата. В следващата атака Раджа Наинголан стреля отдалеч, но топката мина покрай вратата.
 
В 82-та минута Джеко изпусна златен шанс да оформи своя хеттрик. Топката беше центрирана към него и непосредствено пред врата босненецът стреля с глава. Някак си обаче не уцели рамките на Куртоа. Малко след това огледална на тази ситуация се случи в наказателното поле на "вълците". Рюдигер също не оцели очертанията при удар с глава отблизо.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки