ИЗВЪНРЕДНО: Вижте мнението на Делио Роси за дербито! (ВИДЕО)

Старши треньорът на Левски Делио Роси даде обширно интервю преди дербито с ЦСКА

ИЗВЪНРЕДНО: Вижте мнението на Делио Роси за дербито! (ВИДЕО)

Старши треньорът на Левски Делио Роси даде обширно интервю за предаването "Домът на футбола" по Diema Sport 2 дни преди вечното дерби с ЦСКА. Италианецът призна, че преди да дойде в София не е знаел за съперничеството между "сини" и „червени".



Роси отказа да определи мача като такъв на "живот и смърт" и допълни, че в крайна сметка футболът е само една игра и целта й е да забавлява феновете.



"Защо дойдох в Левски? Трябва малко да помисля. Исках да получа нов стимул и се радвам за възможността, предоставена от Левски. Разбира се, сблъсках се с някои различни неща. Имам предвид езика, новите неща, които ме очакваха. Аз обичам предизвикателствата и затова избрах Левски и България", коментира Роси.



"Когато подписах с Левски не съм давал обещания на собственика. Казах само, че аз не искам да бъда подавач от врата на врата. Моят начин е да работя, не мога да кажа какво ще стане в бъдеще. Разбира се, бих искал да видя президента след някой трофей, но не съм обещавал нищо", призна още италианецът.



"Не знаех с какво се сблъсквах. Може би това беше най трудното. Исках да наложа възможно най-бързо своите възгледи и начин на работа. Тук се работи по различен начин, заради различната култура. Най-важното е да убедя играчите си в правотата на моите методи. Мисля, че съм го направил. Доволен съм от това, което направихме до момента. Разбира се, има и други неща, които ще трябва да се променят в бъдеще. Доволен съм от момчетата до този момент. Знаете, че футболът се играе в две фази. Когато притежаваш топката, и когато не я. Всички момчета трябва да участват във всички фази", продължи наставникът на Левски.



Делио Роси коментира и факта, че голмайстор на отбора в момента е централният защитник Давид Яблонски. Тактикът сподели, че това не го тревожи и не е най-важното нещо.



"Бил съм в толкова много отбори и да ви кажа честно, понякога нападателите не са отбелязвали голове. За мен е важно, че разполагам с футболисти, които могат да решават мачове Не е важно кой на какъв пост играе. За нападателите е важно да бележат, но това е важно и за друг. Работим върху статичните положения. Вкарахме и няколко голове, както видяхте."



„Искам хората да разпознават Левски. Да видят стил на игра. Когато гледат, да кажат, че това е Левски. Искам да печелим, демонстрирайки добър футбол. Да надиграваме отборите и да печелим"



"По време на мачовете могат да се правят по три смени. Понякога могат да се направят и една-две смени в началото на мача. Трябва да призная, че направих 5 промени в мача за Купата на България. Не мога да сменя всички, трябва отборът да има гръбнак."



Италианецът разкри още какво се случи преди известно време, когато изгони Жерсон Кабрал от една от тренировките на „сините".



"Нищо фатално не е станало с Кабрал. Футболистите трябва да изпълняват това, което им казвам. Понякога повишавам тон, защото мисля, че не правят нещо правилно. Аз съм им като баща Искам да правят нещата така, както аз искам. Нищо фатално не е станало. Не виждам нещо чак толкова необичано в закритите тренировки. Разбира се, искам да повиша концентрацията. Искам някои неща да не се виждат от всички."



"В моята кариера съм работил с много футболисти. Едни са по-смели, по интелигентни, други не., един треньор трябва да намери подход към всички футболисти. Футболистите не са еднакви. Някои се стряскат, когато им креснеш, но други пък се мотивират. Хората сме различни. Казах ви още преди малко. Не искам да предричам какво ще се случи в бъдещето. Искам да правим реални неща. Искам да инвестирам в качеството. В края на краищата това е един спорт, важното е да печелиш. Загубите са лошо нещо. Трябва да кажа. че трябва много работа."

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки