Лекарството "Спалети" помогна на Интер за по-малко от три месеца

Почеркът на италианския специалист си личи от началото на новия шампионат

Лекарството "Спалети" помогна на Интер за по-малко от три месеца

 Интер, втори в шампионата, 22 точки от възможни 24. Очевидно си личи ръката на треньора върху отбора, който имаше слаба динамика в центъра на терена и бе неуверен в защита.

 

В началото на август внезапно се промени политиката на Сунинг. Сабатини и Аусилио, зависими от портфейла" на своите шефове, трябваше да сменят плана си на пазара. Фактори, които не повлияха на Спалети, който наложи своята тактика, своя почерк и своето сърце. Човекът от Черталдо промени Интер за по-малко от три месеца.
 
Превърна Интер от горзен отбор без идентичност в тим, който се бори за резултати. През юли Интер загуби само една контрола 1-2 в Рисконе срещу Нюрнберг. От онзи момент Интер направи 13 победи 2 равенства и една загуба. 13-те успеха? Ватенс, Лион, Байерн, Члеси, Виляреал, Бетис, Фиорентина, Рома, СПАЛ, Кротоне, Дженоа, Беневенто и Милан. Ето и промяната на Лучно за няколко месеца:

1) БЕЗ АЛИБИ — В първите дни на предсезонната подготовка Спалети каза: "Бяха ми направени някои обещания по трансферния порозрец, които ако не бъдат спазени, първи ще изляза пред вас журналистите". Разбирате обаче проблемите на китайските собственици с финансовия феърплей. Треньорът обаче направи крачка назад. Защити своите шефове и похвали футболистите, с които разполага. Резултатът: организирана група, която преследващата своята цел.
 
2) ЧУВСТВО ЗА ПРИНАДЛЕЖНОСТ — Нещо изключително важно, свършено преди започването на работата. "Имаме някои отговорности към нашите фенове и към историята на този клуб. Ще припомням това на момчетата във всеки един момент. Ако не разбират значението на това да носиш фланелката на Интер, няма как да успеем. Искам това чувство от моите мъже". В няколко думи: Който не плюе кръв на тренировка, си заминава. Икарди и неговите съотборници се приспособиха към това и тифозите им се отблагодариха: близо 240 000 привърженици посетиха "Джузепе Меаца" в първите четири домакински двубоя на Интер.
 
3) ТАКТИЧЕСКА ЯСНОТА — Определящо за доброто начало на шампионата преди всичко е страхотната работа на терена. Благодарение на своята група в стил отбор по американски футбол, Лучано създаде тим, който днес има тактическа яснота и знае как да се движи механично по терена: маниакална работа във фаза защита; очевидната организация на играта и най-вече способността Интер да остане в мача за 90 минути (9 гола, отбелязани през последните 15 минути на двубоя). Нещо, което през миналия сезон отборът не притежаваше. Дисциплината и суровите правила през седмицата дават своите плодове по време на мач.

 
Луд мач в Бергамо, Аталанта е на финал (ВИДЕО)

Тимът на Гасперини с обрат за 4:1 над Фиорентина

ОБЗОР: Манчестър Юнайтед обърна последния и измести Нюкасъл (ВИДЕО)

Капитанът Фернандеш спаси „червените дяволи“ от срам на „Олд Трафорд“ – 4:2, резултати

Фабио Капело хвали Белингам

„Само топ футболисти могат да играят така на тази възраст“

В Милан готови на раздяла с Тео и Менян

Никой не е в безопасност вече, пише "Гадзета дело Спорт"

Киеза напуска Юве, ако Алегри остане

Вижте подробности

Край на интригата в Гърция, лоша новина за ПАОК

АЕК докосва титлата след здрав бой над ПАО

Край на сагата: Шави остава в Барселона!

Треньорът прие финалната оферта на клуба и остава начело

Георги Минчев с хеттрик в Кипър

Нападателят носи триумф с 5:4

ТОВА БОЛИ! Евертън спря Ливърпул за титлата (ВИДЕО)

"Гудисън" видя отново триумф над червените след 14 г.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки