Елитни състезатели идват на турнир по боулинг в София

Награден фонд от 55 000 евро привлича звездите

Елитни състезатели идват на турнир по боулинг в София
Най-големият международен боулинг турнир провеждан в България - SOFIA INTERNATIONAL OPEN ще раздаде рекорден награден фонд от 55 000 евро.
 
Надпреварата, която ще бъде на 20 писти в Joy Station в Студентски град, ще започне в събота, 21 октомври и ще продължат до 29 октомври. 
 
За състезанието у нас ще пристигнат топ състезатели от 3 континента. В предстоящата надпревара са регистрирани участници от близо 30  държави сред които елитни играчи от България, Швеция, Финландия, Норвегия, Холандия, Дания, Великобритания, Ирландия, Германия, Испания, Италия и други.
 
За първи път у нас идват от Перу и Малайзия. Младежкият национален отбор на Турция вече е заявил присъствието си. Дебют ще направят и състезатели от Беларус и Словения. 
 
Наградният фонд ще бъде разпределен между 56 финалисти от А група и 18 – от Б група. Ще има и много допълнителни награди. Състезателят с най-висок резултат от деня ще вземе 100 евро. Ще бъдат определени още спортсмен на турнира, най-висока игра и др. Победителят ще си тръгне с чек за 7000 евро. През последните години турнирът се утвърди като втори по награден фонд в цяла Европа.
 
„Очаквам това издание да бъде най-оспорвано от всички, които сме провели. Организацията е изключително сериозна , защото част от играчите имат определени изисквания, за да участват в турнира.
 
Винаги сме били добри домакини и сега трябва за пореден път да се представим на високо професионално ниво. Българските състезатели ще бъдат около 70 човека, като по-голяма част от подготовката им премина в Joy Station”, сподели Елвира Бахарова- главен организатор на турнира. 
 
Специален плакат със снимките на участниците е направен, като идеята е всеки да остави своя автограф върху него. 
 
След края на турнира ще бъде издадена и специална книга от събитието с подробности за всички състезатели, класиранията в отделните серии, подробна информация за финалистите и богат снимков материал.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки