Здравко от "Ритон" за Novsport: Стига комплекси, това е Вечното дерби

Легендарният певец не гледа мачовете, ако ЦСКА падне трие записа

Здравко от "Ритон" за Novsport:  Стига комплекси, това е Вечното дерби

Здравко Желязков е роден на 20 януари 1953 година в Момчилград. Възпитаник на Естрадния отдел в Музикалната академия – завършва през 1977 година. Оттам се оформят като дует и като двойка с Екатерина Михайлова. Здарвко от "Ритон", както е известен той, симпатизира на ЦСКА. Ето какво коментира той по повод Вечното дерби:

 

Като всеки запалянко и аз очаквам моят отбор да победи! Дано само и двата състава играят с равен брой състезатели, а не единият с 14, а другият с 11. Искам мачът да се реши на терена. Напоследък се носи сред футболните запалянковци, че съдийството е под всякаква критика и то се вижда. Понятие "дузпа", "фаул" не съществуват. По десет души висят на гърба на Каранга и това според реферите е нормално. Може би играят в постановка: "Опълченците на Шипка!".

 

За пореден път разни селски футболисти контузват играчи на големите отбори. Това не се касае само за ЦСКА, но и за Левски и Лудогорец. Всички, които имат големи футболисти. Пълна съсипия. Безмислени са тия мачове с подобни отбори. Извинявай много, но по-добре да играят три тима по десет мача в годината, отколкото с разни хора, които, не бих искал да ги обиждам, но би им отивало повече да са говедовъди или животновъди.
 
Общо взето, иска ми се съдията да не го забележим в този мач. Доколкото разбрах само до момента има над 10 000 продадени билета, което говори, че България припознава това като дерби. Нищо, че Левски са махнали от билетите емблемата с четирите букви. Не зависи от Чорни, нито от Морни, нито от всички, които са им били собственици и си избиват комплексите през тези години.
 
Как няма да припозная този отбор, тя половин България го припозна. Комплексите на някакво олигархче да създава селско отборче под името ЦСКА, това ли да припозная?
 
Не мога да го направя, както и близо 3 млн. фена на ЦСКА. Аз говоря със сърцето си, това е!
 
На стадиона не ходя и вкъщи не гледам по телевизията. Записвам мача, но ако паднем или завършим наравно, го изтривам.
 
Отборът започва да играе все по-добре, това, което не ми харесва е, че се разчита само на Каранга. Имаме доста фигуранти отпред в атака с медийно раздути качества. Меркадо един пас не може да направи, не може да се пласира...техниката му е по-зле отколкото едно време, когато играехме в двора. Да не говорим за футболен интелект. Не знам как такива футболисти попадат в ЦСКА. Пусни го да тича отстрани по пистата, той е и карък отгоре на всичко. 
 
Яде ме е, че не играе Кирил Десподов, защото той носи сърце.  Много ме дразнеше Манолев в началото, но явно не е била вината в него. Момчето е със страхотно сърце, направи няколко убийствени мача.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки