Фантастичен Лудогорец! "Зелената" европриказка продължава (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Орлите” оглавиха групата в Лига Европа с исторически полет над Португалия!

Фантастичен Лудогорец! "Зелената" европриказка продължава (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец го направи! За първи път в историята, български отбор побеждава португалски като гост.

„Орлите” изиграха поредния си страхотен мач в Лига Европа, побеждавайки при визитата си на Брага с 2:0.

С успеха си родният шампион прекъсна и една негативна за себе си серия – 9 мача без победа като гост в евротурнирите.

Като своеобразна черешка на тортата пък, Лудогорец оглави групата си в Лига Европа, със 7 точки (2 победи и 1 равенство). На точка зад разградчани остана днешният им съперник Брага.

Наставникът на Лудогорец поднесе сериозна изненада в стартовата единайсеторка. Херо остави на пейката капитана Светослав Дяков, а на негово място от първата минута започна Рафаел Форстър. По този начин родният шампион стартира мача без нито един българин.

Още във втората минута Лудогорец трябваше да получи дузпа за очевидна и умишлена игра с ръка в наказателното поле на футболист от Брага, но такава не бе отсъдена. Домакините пъкможеха да поведат още в 5-ата минута. Опасният удар на Хасан обаче се отклони в защитник и излезе в корнер.

180 секунди по-късно Брага стигна до попадение, което обаче бе отменено заради засада на Паулиньо. В следващите минути Жоао Карлос и Ферейра с глава нанесоха неточни удари. В 24-ата Лудогорец за малко можеше да си отбележи автогол. Паулиньо центрира в наказателното поле, топката рикошира в крака на Форстър, но за късмет на „орлите” мина на сантиметри до дясната греда на Ренан, излизайки в корнер.

В ответната атака Лудогорец стигна до корнер, след чието изпълнение поведе. Вандерсон центрира, а Моци засече с глава в мрежата за 0:1. Само 120 секунди по-късно възпитаниците на Димитър Димитров можеха да удвоят аванса си. С удар от границата наказателното поле Вандерсон насочи топката в долния ляв ъгъл, но Матеус със страхотен рефлекс изби. До края на полувремето остана време само за удар с глава на Натанаел, но колкото за статистиката.
Ключови думи: Лудогорец

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки