Сензациите в пресата: Обертан тренира на пълни обороти

Верея взе Исмаил Иса, Хамилтън полита в космоса

Сензациите в пресата: Обертан тренира на пълни обороти
Вижте най-интересното от българския печат днес, 20 октомври:
 
„Тема спорт”: Обертан тренира на пълни обороти
 
Френският ас на Левски Габриел Обертан е напълно готов за мача с ЦСКА. Офанзивният халф имаше болежки в края на срещата с Етър и бе сменен от Ивайло Найденов. Той вече се готви на пълни обороти и трябва да играе, ако Всичко е наред до утрешния сблъсък с армейците.
Бившият футболист на Манчестър Юнайтед е ключов за схемата на Делио Роси. Играта на сините е доста зависима от представянето на Обертан. Ако той не успее да измисли нещо интересно в предни позиции, то обикновено головите положения са кът за сините.
 
Другият футболист с проблеми на „Герена" е Антони Белмонт. 22-годишният французин вероятно ще е възстановен за мача, но по-скоро ще е сред резервите на Левски. Ако Роси направи промени в стартовия си състав, това по-скоро ще трябва да се отбележи като изненада. Опитният треньор предпочита да не прави много рокади в тима и разчита предимно на едни и същи футболисти.
 
„Тема спорт”: Верея взе Исмаил Иса
 
Верея привлече централния нападател Исмаил Иса. 28-годишният нападател бе без отбор, след като през лятото напусна Дачия Кишинев. За молдовския тим той изигра 12 шампионатни мача, 8 които реализира 4 гол. Верея ще бъде 12-ият тим на Иса. В кариерата си той е носил още екипите на Светкавица, Хасково, Левски, Сливен, Локомотив Мездра, Карабкжспор, Елазъгспор, Литекс, Шериф Тираспол и Берое. През лятото Иса бе искан от бившия си тим Берое и Локомотив (Пловдив). Иса игра за зелените от Стара Загора през сезон 2015/2016. Той е поискал от Берое същите финансови условия както преди време и затова преговорите между двете страни са зациклили.
 
До зимата Иса ще помогне с каквото може на Верея, а след това ще си търси тим 8 чужбина. Възпитаниците на Илиан Илиев се представят отлично 8 първенството - заемат пето място в класирането.
 
„Тема спорт”: Нови планове за модернизация на стадиона в Русе
 
Нови планове за ремонт и модернизация на Градския стадион в Русе има местната управа. До края на следващата година съоръжението ще е с шест покрити сектора и подобрения по терена. Това обяви инж. Димитър Наков, зам.-кмет на община Русе по устройство на територията. 
"Смятам, че ВИП секторът може да е готов много преди края на футболния сезон. Успоредно с това ще тече u възлагане на новата поръчка за изпълнение на другите 4 козирки. Така още през есента на 2018 година може да имаме завършена визия на Градския стадион в Русе", каза той пред БНТ 2.
 
Планираните ремонти няма да попречат на провеждането на срещи на стадиона. През лятото на 2018-а се очаква и подновяване на терена, чието качество в момента е далеч от желаното, въпреки че чимовете бяха поставени тази година.
 
„Тема спорт”: Ще дават стипендия на най-добрия юноша на Берое
 
Специална стипендия ще получи в края на сезона един от играчите в тима на Берое U19. Тя ще бъде връчена от семейството на загиналия при катастрофа в края на май юноша на зелено-белите Мартин Ковачев. Родителите на таланта вече са провели разговори с треньора на юношите старша възраст Иван Гаджев и с наставника на първия отбор Александър Томаш.
 
Носителят на стипендията ще бъде избран на базата на цялостното представяне на играчите през сезона на и извън терена, в тренировъчния процес и мачовете от първенството в Елитната група. Тя ще бъде връчена през май, когато приключва сезонът.
 
"Телеграф": Хамилтън полита в космоса
 
Формула 1 вече не е достатъчна за Люис Хамилтън. Явно високите скорости не вдигат адреналина на пилота на Мерцедес и бъдещите му планове са свързани с Космоса. Преди уикенда на пистата в Остин британецът посети училището за астронавти в базата на НАСА в Хюстън. Той бе категоричен, че след края на кариерата в Кервана на най-бързите иска да преследва извънземната си цел. Четири кръга преди края Хамилтън има солидна преднина от 59 точки пред преследващия го Себастиан Фетел (Ферари). Това му дава допълнително спокойствие по пътя към четвъртата му световна титла и той задоволи напълно любопитството си в космическия център „Джонсън".
Чрез профила си в Инстаграм Хамилтън сподели: „С радост ще се откажа от работата си, искам да бъда в този басейн всеки ден и след това да отида в Космоса.” Люис пробва ръкавици и шлем на космически костюм, преди да си направи селфи пред тренировъчния басейн. Пилотът от Формула 1 се почувства най-добре зад волана на космическо бъги.

 

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки