Легендата Павел Панов: Очаквам доста повече от новите звезди на Левски

Смятам, че с тази победа на 50% Лудогорец си отвори вратата за класиране в следващия етап

Легендата Павел Панов: Очаквам доста повече от новите звезди на Левски

 Легендарният голмайстор на Левски Павел Панов гостува в токшоуто на Sportal.bg "От дузпа в тъч". Бившият нападател, който е отговорник за детско-юношеския футбол в БФС, коментира актуални теми от българския футбол. 

 
"Смятам, че снощи Лудогорец направи това, към което се стремеше и очакваше да направи. Спечели три точки, което е изключително важно в тези турнири. Тактически изиграха правилно срещата в Португалия. Смятам, че с тази победа на 50% Лудогорец си отвори вратата за класиране в следващия етап. Като видях първите мачове в тази група, реших, че възможностите на Лудогорец да премине напред са доста големи. Критиките, че нямат българин в състава?


Всеки клуб отговаря сам за себе си. Ние сме в Европейския съюз, всички силни клубни отбори се възползват от най-добрите футболисти. Не смятам, че трябва да им се сърдят за това нещо. Ако погледнете, има английски, френски, германски отбори, това е действителността. След като се получават добри резултати, съвсем нормално е да се върви по този път. В Разград започнаха всичко от нулата и това им прави чест. В този регион нямаше детски школи. Виждаме, че тимът на Лудогорец допуска грешки във вътрешното първенство. Другите трябва да опитат да се доближат до тях и да ги надиграват. Тепърва предстоят интересните мачове", каза Панов. 
 
"Искам Левски да победи утре срещу ЦСКА, няма да учудя никого. Аз обаче уважавам противника. Уважението води към успех, а при неуважение някои после си ближат раните. Смятам, че първенството ни е по-интересно. Има напредък, мачовете са по-интересни. Има развръзка и в двете групи по четири отбори. Дали утрешният мач може да се нарече Вечно дерби? На такива въпроси не отговарям, това не е моя работа. Обществеността коментира различни неща. Щом го има този клуб в Първа лига, щом играе срещу Левски, Лудогорец и другите, го считам за отбор, който е конкурент за шампионската титла. С изявите си те го показват. Емблемата и другите неща не ме интересуват", продължи бившият национал. 
 
"Селекцията на Левски? Мащабна селекция действително, говоря като бройка. Досега не са се изявили всичките. Няма да казвам имена, но от тези 14-15 човека, които бяха привлечени, очаквам доста повече в техните изяви - и като игра, и като резултат. Техните качества ще се видят догодина, ако се класират за европейските клубни турнири.


Срещу добрите отбори си проличават добрите играчи. Делио Роси? Много се говори, специалист, идва от Италия, знаят се неговите успехи. Всеки го гледа под лупа, говорят, че играят защитно. За всичко си има време. Нека човекът има достатъчно спокойствие и време да поработи, ще си проличи от резултатите. Като се отиде на стадиона да се знае, че този отбор, който играе долу е Левски - със своята схема, своя облик", добави Пачо. 
 
"Оптимист съм за националния отбор на България заради работата на Петър Хубчев. Той е доста амбициран и далновиден. На всеки кръг виждате присъствието на Хубчев по стадионите. Възвръща се нещо българско - българският дух в тези срещи. Това беше позабравено и сега личи. Победихме Холандия и Швеция, а това е заслуга на играчите и техния треньор. Познавах Хубчев още от времето, когато беше футболист. Лично мое мнение е, че той е правилният избор за национален селекционер", каза още легендата на Левски пред Sportal.bg.
Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки