ОБЗОР: Проследихте на живо всичко интересно преди дербито (ВИДЕО+СНИМКИ)

Масов бой между "сини" и "червени" във Враца белязаха деня на мача

ОБЗОР: Проследихте на живо всичко интересно преди дербито (ВИДЕО+СНИМКИ)

Денят на големия мач дойде!

Цяла футболна България бе притаила дъх в очакване на дербито между Левски и ЦСКА, а посетителите ни могат да го следят на живо тук.

Очаква се на националния стадион „Васил Левски” да се съберат почти 30 000 зрители.

Мач №1 в страната е с изключителен заряд не само заради вечното съперничество между „сини” и „червени”, както на терена, така и на трибуните, но и защото понастоящем двата отбора са разделяни от само три точки в класирането.

Вечното дерби стартира в 16:00 часа, а Novsport.com проследи на живо всичко интересно преди двубоя:



16:00 Това бе всичко интересно преди дербито!

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ШЕСТВИЯТА НА „СИНИТЕ” И „ЧЕРВЕНИТЕ” ФЕНОВЕ ВИЖТЕ ТУК.

15:50 Остават 10 минути до мача, който може да следите на живо тук.

 15:30 Велизар Димитров и Христо Йовов коментираха предстоящото дерби, като и двамата заявиха, че Левски все още е далеч от това, което искат да виждат феновете, а ЦСКА впечатлява. 


15:20 Голяма част от феновете вече са на, пред и около стадиона, а някои дори са заели местата си на трибуните.


15:03 Огромен интерес към шествието на Левски, ето и две видеа от него:


14:46 Съблекалнята на Левски вече е готова за големия мач, а ние вече публикуваме стартовите състави, ето и видео:




14:34 ЗАПОЧНА СЕ! Масов бой между фенове на Левски и ЦСКА е избухнал във Враца. Целият наличен състав на полицията е бил мобилизиран да прекрати мелето. По неофициална информация има пострадал служител от криминална полиция. На мястото на инцидента има и линейка. В момента двата противникови лагера са разделени на около 200 метра един от друг и се изясняват причините за боя и виновните за него. Подробности четете тук.



14:30 Всеки момент ще стартират шествията на двете агитки в посока националния стадион. Очаква се по над 2000 "червени" и "сини" привърженици да се отправят организирано към "Васил Левски.

 14:25 Билети все още се продават на касите на стадиона. За  феновете на Левски откъм „Гурко” и „Синьото”, а за гостуващите привърженици на касите на „Ариана”.  Притежателите на сезонни абонаментни карти за стадион "Виваком-Арена Георги Аспарухов" ще могат да ги ползват и за двубоя на стадион "Васил Левски".

14:00 Вратите на стадион „Васил Левски” вече са отворени за феновете! В района се извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Забранени за носене предмети са огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, чадъри, бутилки, в това число и парфюми. Малолетни ще бъдат допускани на стадиона с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост. За да бъде избегнато струпване, вратите за посетители бяха отворени в 14:00 часа.

13:38 "Червените” привърженици вече се събират в градинката пред Райфайзен, а от „Сектор Г” съобщиха: „Точно в 14:30 часа потегляме заедно към Националния стадион. Не закъснявайте! Ние сме могъщата червена армия!”

 13:12 Феновете на Левски започнаха да се събират пред НКП на бул. „Тодор Александров“ №23, тръгването им към стадиона е предвидено за 14:30 часа. "От нас се изисква да защитим левскарската чест и да докажем, че София е била, е и винаги ще бъде Синя зона”, заявиха ултрасите в навечерието на дербито 


13:00 Остават три часа до дербито! Очакваните 30 000 зрители на дербито Левски - ЦСКА, шествията на двете агитки и различни протести, организирани в днешния ден в София, ще затруднят организацията в столицата. Дербито ще донесе рекорден приход на "сините" за мач от родното първенство, ако на „Васил Левски” има поне 25 000 зрители, то Левски ще прибере цели 300 хил. лева. След приспадането на разходите в "синята" каса ще останат малко над 250 бона. Сума, която ще е рекордна за двубой от българското първенство не само за новия век, а и в цялата му история.

 12:46 СИН ТЕРОР ДНЕС! Вие литекс сте, гласи част от посланието на „сините” привърженици от „СЕКТОР Б” преди мача.

 12:20 Не подминавайте урните ни - те ще ви очакват на всеки вход, пишат феновете на ЦСКА от „Сектор Г” и допълват, че новият брой на списанието вече е наличен и ще можете да го закупите от специално приготвен за целта щанд в градинката на "Иван Асен" преди шествието и до Фен буса след него, както и разбира се в нашия Фен магазин! Не остана!!! 16:00 - В ИМЕТО НА ЦСКА!

12:09 По традиция дербито ще наложи промени в организацията на движението около националния стадион "Васил Левски" в София. Във връзка с опазване на обществения ред, от Столичната дирекция на полицията съобщава, че до 18:00 ч. се забраняват престоят и паркирането на моста пред националния стадион и на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски". От 14:30 ч. до приключването на мача при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки (с изключение автобусите на масовия градски транспорт) по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх", както и по бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов".Агитките на "Левски" и ЦСКА ще направят шествия по улиците преди мача. "Сините" тръгват от фенклуба на бул. "Тодор Александров", а "червените" се събират на ул. "Иван Асен" в градинката срещу бившата сграда на Българския футболен съюз. 

11:52 Време е за вечно дерби, съобщиха от „Българска армия” и публикуваха следното видео:

11:40 От Левски напомнят, че в часовете преди мача билети ще се продават на касите на „Васил Левски” за феновете на „сините” откъм „Гурко” и „Синьото”, а гостуващите привърженици ще могат да купуват пропуски от касите на „Ариана”.

11:13 Привържениците на ЦСКА стартират своето шествие днес от градинката пред БФС до "Васил Левски". Тръгването към стадиона е в 13:30 часа, докато „сините” фенове ще се запътят към стадиона с час по-късно. Те се събират в 13:00 часа пред НКП на бул. "Тодор Александров" №23.

 10:33 ЦСКА цели гредите пет пъти по-често от Левски
ЦСКА цели гредите значително по-често от Левски. До момента армейците през сезона в Първа лига 10 пъти са били на косъм от гола, но вместо в мрежата топката се е отбивала от гредите. Това се е случвало само два пъти на играчи на сините. Веднъж гредата ги е спасявала и при удар на съперник. Сините не са допускали гол в шестте си домакинствата, като само в едно от тях не са успели да вкарат - при 0:0 срещу Лудогорец. Интересното е, че и двата тима са получили по една дузпа през сезона. Срещу Левски е отсъден един наказателен удар - на мача с Черно море на „Герена", но той бе спасен от вратаря Божидар Митрев. Реферите пък не са посочвали бялата точка срещу армейците. Сините нямат гол директно от фаул през кампанията, а тимът все още не е реализирал гол с изстрел извън наказателното. ЦСКА е вкарал веднъж от пряк свободен удар, но също като Левски не е ефективен при ударите извън наказателното поле.

10:11 "Червените" са с по-голям опит в дербито
Футболистите на ЦСКА имат значително по-голям опит в дербито от колегите си в Левски. Армейците са запазили доста голяма част от играчите, взели участие във вечното дерби преди година - 1:1 на 15 октомври 2016-а. Червените биха могли да използват днес 9 от появилите се на терена в онзи мач - Станислав Манолев, Божидар Чорбаджийски, Антон Недялков, Рубен Пинто, Густаво Кулма, Александър Дюлгеров, Кирил Десподов, Георги Китанов и Александър Георгиев. За сравнение от Левски тези футболисти са само двама - Роман Прохазка и Димитър Пиргов. Все още част от клуба са Нар и Аденижи, но те от дълго време не попадат в плановете на Делио Роси. Всичко това говори, че съставът на ЦСКА е доста по-запазен и респективно сработен от този на сините. Общо 3-ма играчи на армейците пък са се разписвали срещу Левски във вечното дерби - Десподов и Каранга, реализирали по веднъж при 3:0 на 29 април 2017 г., както и Кулма, точен при 3:0 на 28 май 2017 г. От сините голове в Мач №1 у нас имат Прохазка и Яблонски. Те вкарват при обрата до 2:1 на 4 март 2017 г. 

 10:00 "Денят на класиката! Всички фенове в червено ще ни подкрепят, а след мача ще празнуваме заедно с тях", това обеща снощи голмайсторът на „червените” Фернандо Каранга, който има 12 попадения този сезон. 

 09:02 Сензациите в пресата: Лациали надъхаха Роси, той не бил Царя на дербитата

 08:48 Давид Яблонски иска резултатът от дебюта му срещу ЦСКА да се повтори.

 08:34 „Червените” са 32-ри по точни удари в Европа, а „сините” са на 94-то място.

 07:12 България чака шоуто Левски – ЦСКА (превю за мач №1 на България).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки