Челси стигна до успех, но отново не убеди

Силен Уотфорд се размина с точката на "Стамфорд Бридж"

Челси стигна до успех, но отново не убеди
Челси продължава с неубедителното си представяне, но този път стигна до победа във Висшата лига.
 
"Сините" от Лондон постигнаха успех с 4:2 над Уотфорд на "Стамфорд Бридж", който дойде много трудно.
 
В герой за отбора на Антонио Конте се превърна Сезар Аспиликуета, който отбеляза победен гол 3 минути преди края.
 
Челси логично започна с домакински натиск и стигна до откриване на резултата в 12-та минута. Педро отбляза със едно от марковите си изпълнения - страхотен изстрел от границата на наказателното поле. До края на полувремето лондончани държаха инициативата, но в продължението му допуснаха изравняване.
 
Абдулай Докоре вкара отблизо след дълъг тъч и избита топка от защитник на "сините". Уотфорд продължи да играе добре и стигна до пълен обрат в 49-та минута. Домакините проспаха атака на своя съперник и Ричарлисон подаде на Роберто Перейра, който нямаше проблем да реализира отблизо.
 
След 70-та минута обаче дойдоха миговете на Челси. В 71-та Мичи Батшуай отбеляза за 2:2 с глава след центриране на Педро. В 87-та минута сценарият бе подобен. Вилиан центрира от същата позиция, а защитник отклони назад топката с глава. Тя обаче се оказа перфектна за Аспиликуета и обратът стана пълен.
 
В продължението на срещата Батшуай вкара втория си гол. Белгийският нападател се възползва от ужасяваща грешка на Мигел Бритос и преодоля технично Еурелио Гомеш за 4:2
 
Така Челси събра 16 точки и вече е на 6 зад Ман Сити с мач по-малко. "Сините" са на четвъртата позиция. Уотфорд остава 5-ти с 15 пункта.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки