Шеф в Стара Загора: За първи път от много време Берое играе футбол, а не паркира автобуса

„Имат много силни играчи и ще бъде интересен мач”, коментира треньорът на Витоша

Шеф в Стара Загора: За първи път от много време Берое играе футбол, а не паркира автобуса

Членът на Съвета на директорите на Берое Михаил Боендруков изрази оптимизъм за цялостното бъдеще на тима.

"Повод за него ми дава съпоставката между това, което оставих преди, и това, което представлява Берое сега. В момента има колектив и настроение. Целта пред тима на първо време е място в шестицата. Нека влезем в топ шест, после ще говорим за други цели", каза Боендруков пред "Тема Спорт".

Той коментира и недоволството на някои фенове от наставника Александър Томаш и от факта, че раздираните от организационни и финансови проблеми Верея и Локомотив Пловдив са пред беройци в класирането.

"В България винаги някой някого не харесва. Не можем да угодим на всички. Ръководството застава зад треньорите и футболистите. Единственият ни слаб мач досега беше срещу Локомотив Пловдив. След него имахме разговор с момчетата. Надявам се те да са си взели поуките. Вярно е, че Верея и пловдивският Локомотив са пред нас във временното подреждане. Да се сърдим на другите отбори, че си вземат точките ли? Класирането ще гледаме накрая. Повтарям, че съм оптимист за бъдещето на Берое. Споделят го в разговори с мен по-зрели привърженици на тима. В Берое се гради нещо ново. За пръв път от доста време насам отборът играе футбол. Не е паркирал автобуса пред врата си в търсене на едната точка", допълни шефът на заралии.


Треньорът на Витоша (Бистрица) Костадин Ангелов-Лаптопа няма кадрови проблеми с изключение на трайно контузения Григор Долапчиев. В игра след изтърпяно наказание се завръща десният бек Румен Гьонов. Ангелов заяви, че чакането на първия успех внася напрежение у играчите.

"Никой въобще не мисли за успех над Берое. Надявам се да се представим добре. Чакането на тази първа победа внася напрежение у играчите. Берое разполага с млад треньор - Александър Томаш, който е мой приятел. Имат много силни играчи и ще бъде интересен мач. На моменти показват много високо ниво. В миналия кръг въпреки че загубиха от Локо Пловдив, го направиха достойно. Не заслужаваха да паднат. Имаха контрол върху мача. Но е ясно, че има и такива двубои, след които не можеш да си дадеш отговор защо така се е случило", сподели наставникът на новака.

Единственият отсъстващ в беройския лагер преди гостуването на Витоша е лекуващият травма резервен вратар Михаил Михайлов. Мястото му на пейката ще заеме третият страж Богомил Цинцарски.

През седмицата на облекчен режим тренираха ганаецът Карлос Охене и португалецът Педро Еуженио, но се очаква те да са титуляри. Шанс за изява се отваря за румънеца Драгош Фърчулеску, който ще оперира по лявото крило.

Мачът Витоша Бистрица – Берое е днес от 19:30 часа и е пряко в ефира на Диема спорт. 
Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки