РАВНОСМЕТКАТА: 39 арестувани, момичета в болница, ударен рефер и много пушек на дербито (ВИДЕО+СНИМКИ)

Улучиха Георги Кабаков с бутилка, в Сектор Г пламна пожар, а полицай имаше близък досег с ракета

РАВНОСМЕТКАТА: 39 арестувани, момичета в болница, ударен рефер и много пушек на дербито (ВИДЕО+СНИМКИ)

Арбитърът на дербито Левски - ЦСКА Георги Кабаков беше ударен с бутилка от минерална вода.

Това стана на почивката, докато реферът се прибираше в съблекалнята. Бутилката полетя от Сектор А, където бяха настанени феновете на Левски.

Полицай, който беше застанал на пистата пред Сектор Б, пък имаше близък досег с ракета, полетяла от трибуната, където по традиция стоят най-върлите фенове на Левски.

Униформеният служител се отърва без наранявания, пише „Меридиан мач”.

Различни инциденти в двата фенски сектора - Б и Г, пратиха в болница две момичета, дошли да гледат мача. Въпросните девойки бяха откарани с линейки в болница още по време на дербито. И в двата случая става дума за обгазяване.

Пострадалото момиче от Сек тор Г се е надишало с пушек от пожара, които избухна пред трибуната. Това в Сектор Б пък е прието в болница, след като е било обгазено от димка. Едно от пострадалите момичета е само на 9 години и е било на мача с баща си. За щастие няма опасност на живота на двете.

Голям пожар избухна пред тунела на Сектор Г по време на дербито. „Червените" фенове запалиха най-вероятно с факла впечатляващата хореография, която разпънаха по време на мача. След употребата й тя беше хвърлена на пред тунела, но в един момент по време на второто полувреме огромният транспарант пламна. Наложи се намесата на пожарната, а целият сектор беше обгърнат с гъст черен дим.

Общо 39 фенове бяха арестувани при сблъсъци преди и по време на мача. И двата фенклуба бяха заложили на грандиозни шествия, блокирали за доста голям отрязък от време центъра на столицата. „Синият" поход почна в 13 часа от фенклуба на бул. „Тодор Александров", докато „червеният" лъч се стрелна по „Иван Асен II".

Първото стълкновение обаче дойде на малко необичайно място – Южния парк. Сигналът за него е получен в 13:40 часа на телефона 112. Незабавно натам са пратени полицейски екипи и при появата им групите са се разпръснали. Инцидент с ранен има в района на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”. Пострадалият обаче е без сериозно нараняване, което е установено след откарваното му в болница. Най-спокойно бе на самите шествия, където многообройната полицейска охрана блокира всякакви опити за насилие и безредици. Това не попречи на агитките да вдигнат пушилка до небесата.

Най-жестокият бой между фенове на двата отбора е на бул. „Васил Кънчов" във Враца. До него се стига, след като привърженици на „червените", пътуващи от Козлодуй, устройват засада на „сините" при магазин за техника. В масовия бой участват около 100 човека от двете агитки. Минути след сигнала районът буквално почернява от полиция. Целият наличен състав на органите на реда е мобилизиран да прекрати боя. Има и пострадал служител от криминална полиция.

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки