Сензациите в пресата: Скиорите пропускат старта на сезона, Дунав не бърза с треньора

Италиански национал влиза в затвора, Меси с доживотен договор в Барса, 21 дни за обжалване в щангите и още…

Сензациите в пресата: Скиорите пропускат старта на сезона, Дунав не бърза с треньора

Сензациите в пресата днес, неделя, 22.10.2017 година:


„Меридиан мач”: Италиански национал влиза в затвора
Бившият италиански национал Фабрицио Миколи беше осъден на 3,5 години затвор от магистратите в Палермо. Той е признат за виновен за връзки с мафиота Мауро Лауричела. През 2010 г. екс нападателят на Ювентус и Палермо е използвал услугите на Лауричела. Целта била мафията да му помогне да си върне дълг от 12 000 евро, които Миколи предоставил на собственик на нощен клуб. Според данните от следствието престъпниците са използвали брутални методи, за да накарат длъжника да се разплати с 38-годишния Миколи. Самият футболист обжалва присъдата и твърди, че е невинен, защото не е знаел за връзките на Лауричела с престъпния свят. Защитната му теза е основана на факта, че той поддържал връзки с Мауро без да подозира, че баща му Антонио е могъщ мафиотски бос. Разследването срещу Миколи стартира през юни 2013 г. Впоследствие името му изплува в телефонни записи касаещи убийството на прочутия съдия Джовани Фалконе, който бе взривен в автомобила си Данъчните служби в Германия са изискали футболният съюз на страната да плати 19,2 милиона евро за недекларирани приходи от предходни години. Става въпрос за превод в размер на 6,7 милиона евро, който централата е получила от ФИФА през 2005 г. Сумата обаче не е била обявена по надлежния ред, като с лихвите за последните години задълженията по нея към хазната са нараснали почти три пъти. От футболния съюз на Германия обявиха, че ще обжалват мярката в съда.

„24 часа”: Скиорите ни пропускат старта на сезона

Българските скиори ще пропуснат старта на сезона за световната купа, който е идния уикенд в австрийския курорт Зьолден. И двамата ни състезатели, които имаха шанс да се появят сред най-добрите - Алберт Попов и Камен Златков, се възстановяват от контузии и са по-назад от необходимото в подготовката си. Заради това бе преценено, че няма смисъл да се рискува с тяхното участие. Иначе всичко в австрийския курорт е готово за старта на сезона, като снегът е достатъчно въпреки високите температури. Доста хора ще пропуснат обаче състезанието заради контузии и това включва Линдзи Вон и Марсел Хиршер. Сезонът в ските е изключително важен, защото е предолимпийски и доста за квотите зависи от него. България ще се бори за три при мъжете и една при жените.

„24 часа”: 21 дни за обжалване в щангите, местят европейското в Швеция

Деветте държави, които бяха отстранени за 1 година от всички състезания по щанги, са били информирани за решението на изпълкома на международната федерация. Сега имат 21 дни да обжалват пред арбитражния съд в Лозана, като той тече от петък. Най-силните държави в този спорт като Китай, Русия, Турция, Казахстан отнесоха санкцията заради повече от три положителни проби при повторния тест на тези от олимпийските игри в Лондон и Пекин. Европейското първенство догодина ще се проведе в Швеция, след като по принцип бе дадено на Анталия, а съседите са с наказание. Имаше идея то да бъде преместено през есента, за да могат наказаните държави да се върнат за него, но тази идея пропадна по време на първенството на континента за младежи. В момента се очаква и окончателното решаване на спора между българската федерация и международната заради глобата, която отнесохме през 2015 година.

„Телеграф”: Дунав не бърза с треньора

Дунав все още няма вариант за треньор след раздялата с Веселин Великов. През седмицата тренировките бяха водени от изпълнителния директор Ивайло Петков. Именно той говори и след равенството 0:0 срещу Ботев (Пд). „Няма да бързаме с решението. Искаме да вземем правилния човек, който ще развие нашия проект, не искаме да вземем някого просто, защото нямаме треньор, а после да го изгоним след 3 месеца", коментира Петков.

„Меридиан мач”: Меси с доживотен договор в Барса

Шефовете на Барселона ще предложат безсрочен договор на суперзвездата си Лео Меси, официално обяви изпълнителният директор на каталунците Оскар Грау. Меси се договори с ръководството на клуба за нов четиригодишен контракт през юли, но все още не го е парафирал. Грау направи изявлението си по време на годишното събрание на клуба. „Идеята е Лео, който е тук от дете, да остане в Барса доживот. Той е икона и заслужава това. След като прекрати състезателната си кариера, искаме той да остане свързан с клуба", обясни Грау.
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки