Верея - Септември (0:1)

През първата част бе доста скучно

Верея - Септември (0:1)

Отборите на Верея и Септември играят при 0:1 в мач от 13-ия кръг на Първа лига. Двубоят започна с минута мълчание в памет на д-р Евгени Желев, който е бивш кмет на Стара Загора.
 

Верея (Стара Загора) приема Септември (София) в двубой от 13-ия кръг на Първа професионална лига.


Домакините на “Трейс Арена” ще опитат да вземат трите точки в този мач и да си върнат 4-ото място във временното класиране. Победа днес би приближила старозагорци само на 2 точки от третия Левски.


Гостите обаче също се нуждаят от всяка възможна точка в битката за оцеляване в елита и едва ли ще се дадат без бой.

 
Доскоро Верея вървеше доста стабилно в първенството, но в последните два кръга тимът не успя да стигне до победата - равенство със Славия (1:1) и загуба от Ботев (Пловдив) (0:1). Затова днес старозагорци ще се надяват да се върнат към победите.
 
Септември изглежда доста удобен противник за тази цел. Софиянци са един от аутсайдерите в Първа лига и по всичко личи, че ще имат трудности с оцеляването си в елита. Възпитаниците на Николай Митов обаче взеха глътка въздух в предния кръг, като надиграха с 1:0 Витоша (Бистрица) и така спряха серията си от 4 поредни загуби. Сега те ще се надяват да надградят в представянето си и да запишат нов позитивен резултат.
 
Треньорът на Верея Илиан Илиев има немалко кадрови проблеми преди срещата. Той не може да използва наказания Здравко Илиев, както и контузените Осман Балде, Костадин Слаев, Илия Мунин и Еркенбулан Нургалиев. В тяхно отсъствие наставникът се очаква да пусне в игра Аргилашки на вратата и Енчев, Джамия, Елиаш и Сюлеймани в защита. Витанов и Бенгюзов ще са опорни халфове, а Антонов и Фенуш ще стартират на двете крила. Атаката ще води Домовчийски, а зад гърба му ще го подпомага Танев.
 
За Септември отсъстващите са само двама - Валентин Галев и Богомил Дяков. николай Митов вероятно ще започне мача с Георгиев на вратата и карето Стоянов, Елтон, Добрев и Трифонов в отбрана. Сандански и Галчев ще действат в средата на терена, а пред тях като плеймейкър ще се изявява Тилев. Гади и Байду ще оперират по крилата, а на върха на атаката ще стартира Тошев.
 
 
Първа професионална лига, 13 кръг: 

 
ВЕРЕЯ (СТАРА ЗАГОРА) - СЕПТЕМВРИ (СОФИЯ)
 
 
ВЕРЕЯ: 96. Аргилашки, 33. Енчев, 10. Елиаш, 4. Селим, 24. Омар, 20. Бенгюзов, 16. Витанов, 87. Танев, 9. Фенуш, 7. Андонов, 17. Домовчийски
 
СЕПТЕМВРИ: 21. Георгиев, 8. Галчев, 15. Добрев, 11. Романов, 22. Стоичков, 6. Елтон, 25. Стоянов, 19. Гади, 9. Тошев, 23. Трифонов, 14. Сандански  
 
Стадион: “Трейс Арена”, Стара Загора
Съдия: Станислав Тодоров
Начало: 17:15 часа
ОФИЦИАЛНО: Обявиха програмата на осминафиналите за Купата и следващите кръгове в елита

Вижте и кога ще са мачовете от предстоящите 4 кръга във Втора лига

ТЕСЛА ЗА ФЕНОВЕТЕ: Пускат само 30 процента от капацитета на стадионите!

Решението е на служебния министър на Румен Радев

КУПА НА БЪЛГАРИЯ: ЦСКА стартира защитата на трофея в Бистрица или Пазарджик

Левски срещу Марек или Черноломец, Лудогорец може да гостува в Доброславци

ОФИЦИАЛНО: Обявиха кога ще теглят жребия за новия сезон

Клубовете ще получат информация за нововъведенията в Електронното първенство и наложената от ФИФА трансферна система

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки