Жалко! Силен Дел Потро подчини Гришо на финала в Стокхолм

Българинът се размина с четвърта титла през сезона

Жалко! Силен Дел Потро подчини Гришо на финала в Стокхолм

Хуан Мартин Дел Потро победи Григор Димитров с 2:0 сет (6:4, 6:2) на финала на турнира в Стокхолм от сериите ATP 250.  

 

Аржентинецът беше почти безгрешен в хода на мача и заслужено защити титлата си в шведската столица. Григор направи прекалено много непредизвикани грешки, а и първият му сервис влизаше твърде рядко.

 

Хасковлията имаше 5 загуби и 2 победи срещу този съперник и отново се видя, че високият аржентинец е неудобен. Това беше 20-та титла за Дел Потро в кариерата му и първа през тази година.

Григор изпита проблеми още в първия гейм. Той стартира с два аса, но след това направи двойна грешка и допусна обрат от 30:0. Все пак се стигна до равенство, след което Гришо се измъкна и си спечели гейма.

 
Дел Потро отвърна с няколко силни сервиси, с които си гарантира изравняване на геймовете.  В последствие двамата лесно спечелиха по едно свое подаване, като аржентинецът го направи на нула.
 
Последвалият гейм се оказа най-слабият за Григор от началото. След последователни непредизвикани грешки българинът допусна да бъде пробит. Първият му сервис ака и не влизаше.Гришо имаше страхотен шанс да върне пробива, след като стигна до равенство. Нови грешки обаче подариха гейма на съперника му и се стигна до 2:4. При 4:3 Дел Потро взе подаването си на нула и принуди Григор да сервира за оставане в сета.
 
Българинът намали на 4:5 и се концентрира върху връщане на пробива. Той дори поведе с 30:0, но последваха два бомбени сервиса на аржентинеца. Стигна се до пълен обрат, след който Дел Потро завърши с ас, за да затвори първия сет - 6:4.
 
Вторият сет започна равностойно и двамата си размениха по един гейм. След това обаче Григор отново допусна да бъде пробит. Нивото му на игра спадна, но даде голям отпор на Дел Потро в следващия гейм. След много добри разигравания получи две последователни точки за пробив, но ги пропиля. След равенството пропусна да реализира още една. Така аржентинецът поведе с 3:1 и погледна сериозно към титлата.
 
Българинът убедително взе подаването си за 2:3 и си остави шанс. Седмият гейм се оказа фатален за българина. Той отново беше пробит след смесица от негови грешки и убедителна игра на Дел Потро. След това аржентинецът без проблем взе своя сервис гейм и затвори сета с 6:2, за да вдигне титлата.
 

 

Зверев очаква Гришо или Алкарас на 1/2-финалите в Маями

Германецът ще бъде следващ опонент на един от двамата

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки