С доза късмет Атлетико взе точките във Виго

Хората на Симеоне вече са 3-ти в таблицата

С доза късмет Атлетико взе точките във Виго

 Атлетико Мадрид победи трудна Селта като гост с 1:0 в мач от 9-ия кръг на испанската Примера.

 
Домакините изпуснаха множество голови положения и може да съжаляват, че не взеха нищо от двубоя. Пролича си опитността в състава на Чоло Симеоне, която се оказа ключова за спечелване на трите точки.
 
Първата по-добра ситуация се откри пред Селта в 18-та минута. Техничен удар на Серхи Гомес с глава беше спасен прекрасно от стража Ян Облак.
 
В 28-та минута удар на Антоан Гризман беше спасен след две последователни двойни подавания с негови съотборници. От последвалия корнер падна и голът за "дюшекчиите". Кевин Гамейро реализира, възползвайки се от лека суматоха в наказателното поле на съперника.
 
В 52-та минута Облак спаси още един удар. Този път на Яго Аспас. Малко след това нападателят можеше да вкара от пряк свободен удар, но нацели греда. 
 
В 72-та минута Антоан Гризман изпусна с глава след центриране на Саул Нигес. Селта отвърна с удар на Макси Гомес, който непосредствено пред вратата беше блокиран.
 
Така Атлетико прекъсна серия на Селта от 4 поредни мача без загуба. Тимът на Симеоне вече има 19 точки и се настани на 3-то място в таблицата. Селта е 10-ти с 11 точки.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки