Хари Кейн и компания унищожиха Ливърпул (ВИДЕО)

Възпитаниците на Юрген Клоп отново бяха потресаващо слаби в защита

Хари Кейн и компания унищожиха Ливърпул (ВИДЕО)
Трудно можеше да се предполага, че Ливърпул ще изиграе по-слаб мач от този срещу Манчестър Сити (0:5), но кандидатът е на лице.
 
Мърсисайдци бяха унищожени от Тотнъм за уж неудобния за "шпорите" техен нов дом - "Уембли". Хората на Маурисио Почетино триумфираха с 4:1, а логично най-много овации събра звездата на отбора Хари Кейн. Английският национал вкара два гола и направи една асистенция.
 
Голаджията откри резултата още в 4-та минута след пас на Киърън Трипиър. Деян Ловрен тотално проспа ситуацията, тъй като пропусна топката да мине зад гърба му.
 
В 12-та минута Хюн-Мин Сон направи 2:0 след идентична грешка на хърватския бранител. Той пропусна отново топката и Хари Кейн подаде на корееца непосредствено пред вратата. Юрген Клоп беше изключително ядосан и смени Ловрен малко след това.
 
В 42-та минута Мохамед Салах върна надеждите на мърсисайдци. Той беше изведен прекрасно от Джордан Хендерсън зад защитата и преодоля с техничен удар Уго Лорис.
 
Всичко обаче стана ясно в края на първото полувреме. След центриране от фаул топката беше изчистена от Жоел Матип, но попадна на волето на Деле Али, който разстреля Симон Миньоле за 3:1.
 
Крайното 4:1 беше оформено от обичайния заподозрян Хари Кейн в 54-та минута. След ново центриране Миньоле изби неубедително. Удар на Вертонген беше спасен, но при добавката нападателят реализира отблизо.
 
Това беше първа победа на "шпорите" над  този съперник от 5 години насам и общо 10 срещи. Така те вече са 3-ти с актив от 20 точки и равен брой с Манчестър Юнайтед. Ливърпул остава 9-ти с 13 точки.
 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки