Българчета впечатлиха гуруто на тениса Муратоглу

Нашите таланти си спечелиха безплатен лагер в Париж

Българчета впечатлиха гуруто на тениса Муратоглу
Младите родни таланти Росица Денчева (клуб Плевен 90) и Робен Гавани (Витоша) впечатлиха домакините на едноседмичния лагер в академия "Муратоглу".
 
В следствие на доброто си представяне двамата ще имат възможност през следващата 2018 година отново да посетят академията за срок от 3 до 5 седмици. Всички разходи ще бъдат поети от домакините. Това бе уточнено на разговор между Бенджамин Ебрахимзаде – главен треньор в академия "Муратоглу", и Даниел Ангелов – треньор на българчетата.
 
Малките ни тенис таланти спечелиха през лятото титлите на най-силния международен турнир по тенис в света за момичета и момчета до 10 г. - "Смриква Боул" в Хърватия. Именно лагер в академия "Муратоглу" пък бе една от наградите за този престижен успех. В лагера участие взе и треньорът Даниел Ангелов, който заедно с Димитрина Иванова водиха българският отбор в Хърватия.
 
„В България имаме страхотни млади таланти, които по нищо не отстъпват на връстниците си от цял свят. Апелирам за по-голям кредит и доверие от страна на родителите към треньорите, а нашата задача е да осигуряваме колкото се може по-добра среда за подготовка на нашите тенисисти.
 
Ако развиваме младите таланти по правилен, начин ще имаме още реализирани професионалисти при мъжете и жените. БФ Тенис работи много добре в момента и аз съм оптимист. Благодаря на федерацията за възможността и предоставения опит“, заяви Даниел Ангелов.. 
 
Тенис академията на Патрик Муратоглу се намира в близост до Ница, Франция. Комплексът е разположен на 12 хектара и разполага с 34 корта, което го прави най-големия в Европа. Основната сграда е с площ 3500 квадратни метра. Тренировъчната база е на стойност 75 млн. евро.
 
Това е и една от академиите, в които първата ни ракета Григор Димитров започна похода си към топ 10 на мъжкия тенис.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки