Интер иска да бъде еднолично първи

Пет фактора за възраждането на Интер

Интер иска да бъде еднолично първи
 Целта пред Интер е да бъдат сами на върха. Сами и първи.
 
Тази вечер "нерадзурите" приемат Сампдория с една единствена и ясна цел: победа ще остави Наполи зад тях и ще ги отведе еднолично на първото място. Да, ще бъде временно. Колкото повече седмици минават обаче, повече целта изглежда достижима. Изненадващо е, имайки предвид слабия предходен сезон. Как така Интер започна да играе за новата си цел? Ето няколко фактора, които са от изключително значение.
 
ЗАГУБИТЕ СЪС САМПДОРИЯ - Ще започнем по-отдалече. Интер е този отбор в момента, благодарение на двете загуби от Сампдория през изминалия сезон. През октомври на Мараси голът на Куалярела доведе до уволнението на Де Бур и края на един проект, който нямаше стабилни основи. През април дузпата на Алварез пречупи идеите на Пиоли за възраждане на тима, който прекъсна една победна серия срещу Торино. Пиоли със сигурност е добър треньор и работата му във Фиорентина го потвърждава, но сякаш Спалети има нещо повече в себе си. 
 
СДЕЛКИТЕ СЪС САМП - Дори и Лучано от Черталдо не би успял да постигне чудо, без футболисти с качества. И ето, че веднага изскачат покупките от Сампдория. Нападател и истинска стена пристигнаха от този отбор: Икарди е покупка, която пристигна отдавна, докато Шкриняр е най-новото, но важно попълнение. В центъра Едер - първа смяна на деветката на Интер и възможен титуляр тази вечер. Следващият по всяка вероятност ще бъде Торейра (може би през януари?).
 
ПОДКРЕПАТА НА ПУБЛИКАТА - Сезонът започна добре, още повече, че дойдоха резултатите. Въпреки че през лятото братовчедите от Милан бяха по-активни на пазара, интеристите винаги подкрепят отбора си на Сан Сиро. 59 338 души средно на мач през първите четири срещи и дори днес се очакват повече от 50 000.
 
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА ЛИЦЕТО НА ОТБОРА - + 12 точки в сравнение с миналия сезон. Всичко това е благодарение на яснотата в тактиката и солидната защита. Отбраната на тима се заздрави, след като Ханданович и Миранда възвърнаха познатото си ниво. Двама футболисти, които правиха добри сезони, но страдаха от представянето на отбора. Миранда бе включен в списъка на възможните напускащи. Деветте решаващи спасявания на вратаря сега показват друга история.
 
КРИЛАТА - Последната част от пъзела е играта по крилата: Ако включването в състава на новодошлите Далберт, Кансело и Карамо закъснява заради неопитност или контузии, то в защита се забелязва солидност. Перишич  и Кандрева сътворяват наистина богата продукция в атака. Хърватинът гарантира повече качество, докато италианецът показва повече бягане и цифри. Резултатът: благодарение на техните слизания към наказателното поле на противника и центриранията им, Интер е достигнал до 67 ъглови удара. Нерадзурите са първи по този показател с цели 11 корнера повече от втория. А оттук може да се получи и голът. Дербито с Милан е доказателството. 
И Лил на опашка за Хосе Кордоба

Френският тим следи бранителя на Левски

Ново 20! Шави си тръгва

Треньорът на Барса преговаря с Деко 75 минути

Предстоят важни преговори в новия шампион на Италия

В Интер търсят развитие след триумфа

Страхотен Десподов спаси ПАОК от срам в Гърция

Капитанът на България с перфектна асистенция в добавеното време за 1:1

Магуайър отговори на критиките: В Юнайтед винаги има натиск

„Около нас винаги ще се шуми много“, заяви защитникът

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки