Славия ще чупи каръка

"Белите" не са стигали до четвъртфиналите от 5 години

Славия ще чупи каръка
Славия приема днес Локомотив (Пловдив) в осминафинал за Купата на България.
 
Мачът е от 17:30 часа на "Васил Левски". Както е известно, белите обявиха, че до края на годината ще приемат съперниците си на националния стадион, въпреки че имат разрешение в светлата част на деня да играят в "Овча купел". Въпреки че мачът със смърфовете няма да се предава по телевизията, той ще е на осветление. А възпитаниците на Златомир Загорчич ще опитат да счупят каръка, който ги преследва в надпреварата.
 
В последните две издания на турнира столичани отпадаха още при първото препятствие - на 1/16-финалите. През миналата година Славия бе елиминиран от Литекс, а през 2015-а от Спартак (Плевен). „Белите” нямат класиране за четвъртфинал от пет години.
 
За последно столичани елиминираха съперник на 1/8-финалите през есента на 2012-а. Жертва тогава бе Ботев Пловдив, а Славия стигна до полуфиналите, където отстъпи на Берое в два мача.
 
В два двубоя белите бяха елиминирани на осминафиналите от Черно море и Локомотив (София) през 2014 и 2013 година.
 
Доста по-успешно пък се представя Локомотив (Пловдив) в последните години в турнира за Купата на България. През миналия сезон черно-белите бяха елиминирани на четвъртфиналите от Лудогорец.
 
През 2015-а обаче смърфовете отпаднаха на осминафиналите от Монтана на "Лаута" след дузпи. През 2014/15 Локо стигна до полуфиналите, където преклони глава пред Черно море, а по пътя си на свой ред отстрани вечния враг Ботев Пд след победа на реванша в Коматево, която коства поста на Вили Вуцов.
 
Година по-рано черно-белите пак играят полуфинал, където отпадат от Лудогорец. През 2012-а обаче Локо е елиминиран още на 1/16-финалите от Литекс. Въпреки това 6 последните 5 години смърфовете показват доста по-добри резултати от днешния си опонент.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки