Кобрата: Не ме е страх от Джошуа и ще го докажа като го бия

Мога да кажа на Антъни само да тренира и да се готви за мен, защото сега ще има само един спарингов бой, допълни Кобрата

Кобрата: Не ме е страх от Джошуа и ще го докажа като го бия
Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев заяви категорично, че не го е страх от Антъни Джошуа и двубоят между двамата в Кардиф на 28 октомври е пропаднал само заради получената от българина контузия.
 
Кобрата бе категоричен, че би се качил на ринга да се бие срещу трима като британеца и да спечели, стига да е здрав. Това той разкри на специална пресконференция преди минути в София.
 
„Не исках да се пише, че съм се скрил и за това заставам пред всички с високо вдигната глава. Контузията я получих по-рано, но тренирах 1 седмица без спаринги в очакване да отшуми. Доктора ми беше препоръчал определени медикаменти и аз ги взимах усилено, но нищо не се получи. Правих физиотерапия, други процедури, но контузията изисква време, за да отшуми.
 
Прекарах тази седмица, която трябваше да е за сериозна подготовка, малко като на почивка и пак нищо не се получи. Физически се чувствам добре, но при десен прав, десен ъперкът и т.н. ме боли травмата. Пробвах да правя спаринги само с лява ръка, но на 45% не се получава нищо. Продължавам си подготовката, като ще избягвам да тормозя болното място за определено време.
 
 
Не ми трябва операция, а време, за да се възстановя, така че няма да спирам. Много контузии, които съм имал, съм ги изкарал в движение и не съм се оплаквал. Сам се регенерирам”, заяви Пулев.
 
„Няма как да се уплаша от Джошуа, щом веднъж съм приел двубоя и продължавам да твърдя, че такъв мач ще има. Не го избягвам. Смятам да се подготвя много добре и да го победя. Мога и срещу трима като Джошуа да изляза на ринга, дори и контузен, ако бях за парите. Но въпросът е да спечеля. Не съм за олимпийския принцип, нито за парите. При мен по-важното е световната титла. Смятам, че мач с Антъни може да има догодина по някое време”, добави българският боксьор.
 
Той е убеден, че един ден ще вдигна световната титла, след като победи Джошуа.
 
 
„Напълно съм сигурен, че ще бия Джошуа, защото знам какво мога и знам какви са силите ми. Той не е нищо повече от мен. Макар и да изглежда силов и мощен, аз имам много качества, с които го превъзхождам и мога да го победя. Въпросът е да се подготвя добре, да съм уверен в себе си. Тогава ще ви покажа как седят нещата, всички ще видят как ще бия Джошуа.
 
Преговорите за нов мач тепърва ще вървят. И двете страни имат желание за такъв мач. Една такава контузия не може да ме разколебае за моето бъдеще. Преди съм имал и такива случаи, но този не е от тях.
 
Еди Хърн беше казал на мениджъра ми Кале Зауерланд да изляза контузен да играя. Това е в техен интерес, но не и в мой. Тази среща на Антъни с Такам ще е малко като тренировъчен бой. Никой няма да откаже добри пари, както аз направих. Мога да кажа на Джошуа само да тренира и да се готви за мен, защото сега ще има само един спарингов бой", допълни Кобрата.
 
"За парите, които щях да взема ако бях излязъл срещу Джошуа, няма да конкретизирам, но става въпрос за наистина много пари, такива каквито не съм и сънувал. За това може би от една страна е правилно да ме съветват да се бия дори и куц, но не и за мен. Аз не съм такъв и концепцията ми е друга", завърши Пулев.
 
 

 

Рами Киуан осигури 11-и медал за България от ЕП по бокс

Националът ни се справи с поляк и се класира за полуфиналите в Белград

Отлично: България с 10 медала от Европейското по бокс

Ясен Радев и Радослав Росенов увеличиха броя на отличията в Белград

Още 2 медала за България от ЕП по бокс

Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес с категорични победи в Белград

Пети медал за България от Европейското по бокс

Аслъхан Мехмедова осигури перфектния завършек на деня

Светлана Каменова и Венелина Поптолева с медали от Европейското по бокс

Станимира Петрова не се качи на ринга

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки