Радуканов: Ще се надиграваме докрай с Ботев Пловдив

Във футбола няма незаменими, категоричен бе треньорът по темата Даниел Младенов

Радуканов: Ще се надиграваме докрай с Ботев Пловдив
Предстои ни доста труден мач срещу отбора на Ботев Пловдив, който за мен е един от най-добрите в България след първите три - Лудогорец, ЦСКА и Левски, дори в някои определени моменти може да се съревновава с тях.
 
Това каза старши треньорът на Пирин Милен Рудаканов на редовна пресконференция преди предстоящия шампионатен двубой на "орлетата" в Благоевград. Това е второ поредно домакинство за благоевградчани. Мачът с пловдивския тим е на 27 октомври от 19.45 часа на стадион "Христо Ботев". Цената на билета за всички зрители, включително и за феновете на Ботев, остава непроменена - 6 лв., съобщиха от благоевградския клуб.
 
Според Радуканов, Ботев разполага с добри индивидуалности. Той припомни и успехите на отбора през последната година. 
"Надявам се да им се противопоставим с възможностите, които имаме, но определено те са фаворити в тази среща. Ние ще излезем, както всеки мач, което правим и навън, и у дома, да се надиграваме, да покажем най-доброто от себе си и да търсим положителен резултат", коментира наставникът.
 
Милен Радуканов допълни че активът от 13 точки в изиграните досега 13 шампионатни мача не е достатъчен и трябва в предстоящите срещи да се търси победата, за да изпълни отборът целта си. 
 
„Натрупаха се доста мачове без краен успех, а играем добре в домакинските си срещи. Надиграваме съперниците. Надяваме се да стане и един хубав мач за публиката срещу един от водещите отбори в България“, обясни специалистът. Това се отразява върху самочувствието на играчите, което идва с победите, и те остават неудовлетворени”, каза Радуканов. 
 
Според него тежкият двубой на Ботев за купата на България, игран през седмицата, няма да се отрази негативно върху състоянието и играта на отбора.
 
„Това, че съперникът игра мач за купата, не е от особено значение, дори очаквам да с в отлична кондиция след като победиха, макар и трудно“, заяви още Радуканов. 
 
В състава на Пирин ще отсъства наказаният централен защитник Стилиян Николов. Всички останали футболисти тренират, включително и възстановеният след контузия Анти Рениа, и са на линия за мача в петък. Групата ще бъде определена утре, когато отборът ще има късна тренировка. На въпрос, свързан с отстраняването от отбора на Даниел Младенов, Милен Радуканов отговори, че за него тази тема е приключена и няма повече да я коментира. 
 

"Във футбола няма незаменими, важно е да има колектив и отбор", лаконичен бе той. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки