Стартовите състави на Славия и Локо (Пд)

Локо не може да намери стабилност в изявите си, като редува победи и загуби

Стартовите състави на Славия и Локо (Пд)

Славия приема Локомотив (Пловдив) в среща от 1/8-финала в турнира за Купата на България. “Белите” ще направят опит да прескочат тази фаза за пръв път от сезон 2012/13 година насам, когато дори играха 1/2-финал.

 
Локомотив се представя доста по-успешно в тази напревара, като единствено през 2015 година “Смърфовете” отпаднаха още на 1/8-финал от Монтана. Предния сезон обаче пловдивчани играха 1/2-финал, където загубиха от Лудогорец.
 
Славия се намира в подем напоследък. Отборът е в серия от 5 поредни мача без поражение на сметката си в Първа лига. Сега “белите” вярват, че ще пренесат добрата си форма и в турнира за Купата на България.
 
В същото време Локо не може да намери стабилност в изявите си, като редува победи и загуби. Освен това столичани ще имат и психологическо предимство от факта, че победиха “Смърфовете” (2:1) на “Лаута” в двубоя между двата тима от 9-ия кръг на Първа лига.
 
Домакините не могат да разчитат в този мач на контузените Йомов и Георги Петков. Треньорът Златомир Загорчич се очаква да заложи на Джемия под рамката и Ндонг, Христов, Велков и Абуд в отбрана. Велев и Мартинов ще движат играта в средата на терена, а Мба и Иванов ще стартират на двете крила. Димитров ще води атаката, като той ще има подкрепа от по-задни позиции от Минчев.
 
В Локо няма нинакви сериозни кадрови проблеми.Треньорът Войн Войнов се очаква да заложи в този мач на Диау на вратата и карето Крумов, Везалов, Николов и Мухамед в защита. Серджо и Фрикеш ще са двамата опорни халфове, а пред тях ролята на плеймейкър ще изпълнява Бакалов. Марчев и Райков ще действат на крилата, а атаката ще води Аяри.
 
 
Купа на България, 1/8-финал:
 
 
Славия: 32. Стергиакис, 27. Мартинов, 11. Мба, 14. Димитров, 73. Минчев, 6. Велков, 33. Иванов, 77. Велев, 5. Ндонг, 66. Абуд, 55. Христов
Старши треньор: Златомир Загорчич
 
Локомотив: 40. Диао, 71. Крумов (к), 6. Николов 15. Везалов, 37. Мухамед, 20. Серджо, 39. Умарбаев, 3. Фрикише, 10. Марчев, 77. Мартинович, 27. Бакалов
Старши треньор: Войн Войнов
 
Главен съдия: Никола Попов, София
Стадион: “Васил Левски”
Начало: 17:30 часа

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки