Сензациите в пресата: Новият в ЦСКА прибира над $400 000 на година, каре от Левски в битка за договори

Бек платил заплатите във Верея, БФС преговаря със Саудитска Арабия и с Хубчев, Ботев бие шута на Тасев и още...

Сензациите в пресата: Новият в ЦСКА прибира над $400 000 на година, каре от Левски в битка за договори

Сензациите в пресата днес, петък, 27.10.2017 година:

„Меридиан мач”: Каре от Левски в битка за договори

Левски остави за зимната пауза казуса с играчите, чийто договори изтичат. Това са Роман Прохазка, Божидар Митрев, Димитър Пиргов, както и Антонио Вутов. За последния нещата са по-сложни, защото той е собственост на „Киево", Ако искат да го задържат, то „сините" ще трябва да го откупят от италианците. Антонио обаче, че трябва да докаже в мачовете, които остават, че си заслужава да се извадят сериозни пари за него. Прохазка и Митрев са твърди титуляри и мнозина вече надават вой, че трябва да бъдат задържани на всяка цена на „Герена". Засега обаче от ръководството не са започнали преговори с тях за нови договори. Пиргов, който до скоро бе титуляр, сега е в ролята на резерва, но съдбата му все още не е решена. „Договорът му изтича и засега не сме говорили за нов. Димитър се чувства добре в Левски, треньорът Делио Роси също се отнася добре с него. Конкуренцията на неговият пост е голяма. Яблонски се представя много добре, както и Ейолофсон", коментира мениджърът му Милко Бански за „Меридиан мач". „С Левски работим много добре, обсъдили сме и вариант, че той може да бъде продаден през зимата. Опции има, но тези неща се решават през декември", допълни той. На „Герена" са обсъдили ситуацията около играчите, с които биха се разделили или задържали, но предстои още една преценка от мачовете, които предстоят до края на есента.

„Меридиан мач”: Код „Строго секретно” въведоха на „Герена”
Левски се изолира от свои и чужди до дербито с Лудогорец в неделя. „Сините" решиха да засекретят тренировките си до мача в Разград с цел да няма течове на информация към съперника. Треньорът Делио Роси призна след измъчената победа над Монтана, че играта не му харесва и трябва да се подобряват доста компоненти. Това трябва да се случи днес и утре, ако „сините" искат да вземат нещо при гостуването на шампионите. Код „Строго секретно" бе въведен и преди мача с „ЦСКА-София", но бе направено 15-минутно изключение за феновете на тима на последната тренировка преди сблъсъка.

„Труд”: БФС преговаря със Саудитска Арабия и с Петър Хубчев за нов договор

Българският футболен съюз преговаря за приятелски мач срещу Саудитска Арабия. За разлика от „трикольорите" този отбор се класира за финалите световното първенство Русия 2018. Саудитите завършиха втори в своята квалификационна група, в конкуренцията на Япония, Австралия, ОАЕ, Ирак и Тайланд. Ако двете страни постигнат съгласие контролата ще се играе на неутрален терен, най-вероятно в Лисабон. Там „зелените соколи'' вече имат насрочен мач с друг финалист на Мондиала догодина - Португалия на 10 ноември. В периода 6-14 ноември ФИФА е насрочила баражи за световното в Русия като датите могат да се използват и за приятелски мачове. Очаква се БФС да използва ситуацията и да излезе от конфузното положение националите за пореден път да почиват „по време за контроли". Най-удобната дата за проверка на „лъвовете" е 14 ноември, четири дни след контролата на Саудитска Арабия с Португалия. „Труд" научи, че вече вървят и преговори със селекционера Петър Хубчев и неговия щаб за продължаване на контракта. При договор с него ще има и клауза с фиксирана конкретна цел - класиране за финалите на Евро 2020. Визи за въпросното първенство за първи път ще има рекордните 24 държави. На практика половин Европа ще играе на финалите, които ще се разиграят в 13 страни. Договорът на Петър Хубчев изтича този месец. Треньорът вече е в България след като на 11 октомври директно отпътува към дома си във Франкфурт веднага след първото ни реми с Люксембург (1:1) в историята, предхождано от 13 победи.

„Меридиан мач”: Ботев бие шута на Тасев

Тони Тасев ще бъде първият футболист, който ще се раздели с Ботев (Пловдив), научи „Меридиан Мач". Крилото е загубил доверието на треньора Николай Киров и щаба му и вече почти не попада дори в разширената група за мачовете. За двубоя срещу бившия си отбор Пирин Тасев все пак ще бъде сред резервите на „канарчетата", но само заради контузиите на Крум Стоянов, който има пресечен мускул, и Густаво Афонсо. Тони Тасев бе привлечен от Ботев през лятото, след като успя да скъса договора си с Пирин по вина на клуба. Преминаването му в Пловдив бе съпроводено със скандал. „Жълто-черните" възлагаха много надежди на Тасев, но бързакът продължава да няма вкаран гол в Първа лига, с което има запазено място сред най-яловите нападатели. Самият Тасев няма нищо против да се върне в Пирин още през зимата, тъй като там имат отчайваща нужда от класни играчи, но не се знае дали в Благоевград ще го приемат с отворено обятия, след като бе нарочен за предател. Единственият проблем пред Белия е дали Фелипе Бризола ще може да играе като титуляр. Ако той не издържи късен фитнес тест, на мястото му в състава ще попадне Серкан Юсеин, а Яя Меледже ще действа пред защитата.

„Меридиан мач”: Шок! Новият в ЦСКА ще прибира над $400 000 на година

ЦСКА-София вече договори първото си ново попълнение за зимата. Това е холандският офанзивен халф Роланд Алберг, а за идването му обяви лично генералният мениджър на „червените" Стойчо Стоилов. До края на годината футболистът ще носи екипа на Филаделфия Юниън, а от там разкриха и какво е възнаграждението му отвъд Океана. И според местните медии в България се очаква да взима повече. Информациите от САЩ гласят, че възнаграждението му е точно 394 250 долара на година. Това прави по близо 33 хил. долара на месец. Ако се вярва на американците, в България той трябва да подпише за поне 400 хил. долара на година или 34 хил. на месец. Сделката с Алберг ще стане факт от 1 януари, когато ще отвори зимният трансферен прозорец. Така той на момента ще стане най-скъпият футболист на „Българска армия", като с това огромно месечно възнаграждение ще изпревари многократно звездите Тиаго Родригес, Рубен Пинто и Фернандо Каранга. И ще се нареди до най-скъпоплатените в Първа лига - Габриел Обертан, Жорди Гомес, Клаудиу Кешеру, Марселиньо и Козмин Моци.

„Меридиан мач”: Бек платил заплатите във Верея

Бек е сложил край на финансовата криза във Верея преди дербито с Берое в неделя. В квартал „Кольо Ганчево" дори се стигна до бойкот на тренировка. Старозагорци недоволствали преди срещата, че не вземат пари, но за сметка на това продължават да се привличат нови попълнения. Вчера обаче напрежението бе свалено, след като футболистите получиха пари и заплати. Зад този транш стои Хюсеин Сюлеймани. 40-го-дишният футболист през лятото сътвори един от най-сензационните трансфери у нас. Той стана първият, а и най-възрастен играч от Саудитска Арабия, който е ритал по нашите терени. Зад привличането му обаче стоят пари и амбиция. Хюсеин Сюлеймани искал на всяка цена да попадне в състава на националния отбор за Мондиал 2018 в Русия. Той вече има три Световни първенства във визитката си и искал още едно. За целта обаче трябва да играе. Дори и с цената на пари. Според запознати до този момент Хюсеин се е изръсил със 150 000 евро на три транша, за да носи фланелката на Верея. Треньорът Илиан Илиев дори го пусна в четири мача до сега. Последната финансова инжекция зарадва съотборниците му, които разделиха по една от забавените заплати, както и по две премии, които бяха заработили до момента.
НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки