Пламен Марков: В ЦСКА дисциплината е над всичко, битката за титлата продължава! (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Не мисля, че е проблем ЦСКА да се раздели с някоя от звездите си, след като Неймар напусна Барселона”

Пламен Марков: В ЦСКА дисциплината е над всичко, битката за титлата продължава! (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Разбира се, че сме уверени в спечелването на шампионската титла. Даваме се сметка, че изоставаме, защото направихме няколко поредни равенства, но в никакъв случай не можем да отписваме сезона.”

Това заяви спортният директор на ЦСКА Пламен Марков по повод факта, че шампионът Лудогорец вече има аванс от пет точки на върха пред „червените”.

„Борбата продължава, предстоят още мачове, а после ще има и по още две срещи на разменено гостуване в първата шестица. Ние имаме своите цели и ще се стремим към тях”, каза Марков и бе помолен да коментира бурната реакция на Станислав Манолев при смяната му в дербито срещу Левски.

„ЦСКА винаги е бил клуб, в който дисциплината е било на първо място за развитието на клуба. Не може в днешно време един състезател, независимо как се казва той, да си позволява видими реакции срещу решение на треньора. Станислав Манолев е санкциониран по вътрешен правилник и ЦСКА ще продължи да действа така. Всички състезатели трябва да са с равни права на терена и пак казвам, че за нас дисциплината е над всичко.”

Дали има възможност ЦСКА да се раздели с някой от водещите си футболисти през зимата?

„След като Барселона се раздели с Неймар, не мисля, че ще има проблем ЦСКА да се раздели с някоя от звездите си. Стига, разбира се, условията да удовлетворяват клуба и футболиста. Има обаче време до трансферния прозорец. ЦСКА ще продължи да се интересува от играчи, които са по възможностите ни и съответно на позиции, посочени от треньорите.”

Какво очаква от дербито с Лудогорец по-следващия кръг?

„Сега имаме мач със Славия и по никакъв начин не мислим за Лудогорец. Първата ни цел е да спечелим на „Българска армия”, а след това ще насочим вниманието си към следващия съперник. Ако мислиш за по-силния на книга опонент, се получава разконцентрация и винаги стават грешки.”

Относно очаквания търг за „червените” бази на „Армията” и Панчарево:

„Очакваме решението на ММС, за да получим базите на преференциални условия, които са по-добри от сегашните. Това обаче не зависи от нас, въпреки желанието ни въпросът да бъде по-скоро разрешен, за да продължим с развитието на тези бази. ЦСКА е единственият клуб, който плаща наем за ползване на базите си! Това са едни много сериозни суми, а ние не плащаме наем за „Олд Трафорд”. Помните нашият стадион и базите преди реконструкциите в какво състояние бяха. Нашите собственици трябваше да започнат от абсолютната нула и да влагат значими средства, за да може базите в момента да се използват. От няколко месеца мъжкият отбор на ЦСКА вече тренира в Панчарево. Идвали сте там и знаете, че ръководството е направило сериозни усилия за възстановяването на базите. Под преференциални условия имам предвид този наем да бъде в реални измерения, защото сме поставени в неблагоприятна конкуренция спрямо останалите отбори от София. Трябва да плащаме тези пари, вместо те да отиват за нашите отбори. Затова казвам, че тези наеми трябва да бъдат реални. ЦСКА плаща сериозни средства всеки месец за ползването на базите. Искаме този въпрос да се реши, защото той бави част от ремонтните дейности на Панчарево. Даваме си сметка, че вероятно ще има и други, които ще участват в търга за придобиването на базите. След като законът го позволява, аз нищо не мога да кажа. Явно има предпоставки за участие на други субекти.”

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

Арда отговори на Крумовград: Имате да решавате много проблеми

Двата тима разменят хапливи коментари

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки