Радуканов: Грозно е! Оставете ни да се надиграваме

Наставникът на Пирин похвали футболистите си

Радуканов: Грозно е! Оставете ни да се надиграваме

Наставникът на Пирин (Благоевград) Милен Радуканов възнегодува срещу съдийството в мача с Ботев (Пд). Основните претенции бяха за победното попадение на "канарчетата", когато Стивън Петков бе в положение на засада.

 

"През целия мач бяхме абсолютно равностойни - по нашия си начин, малко по-затворено. Накрая тръгнахме по-напред. Мен ме радва, че бяхме равностойни срещу четвъртия най-добър отбор в България. С оглед на нашия потенциал, представихме се на ниво. Не успяхме да отбележим гол повече от съперника, за да спечелим. Не приятно, защото се трупат негативни резултати. Дано няма разочарование у футболистите и да се натрупат негативни емоции. Аз има казах, че трябва да работят по същия начин и да се раздават. Срещу всички играем на върха на възможностите си, раздаваме се максимално. Ще трябва да дочакаме и успеха. Най-важно е да преследваме целта, която сме си поставили. Надявам се, че ще я постигнем.

 

Имаше засада при втория гол на Ботев. Жалко. Имам апел: Оставете ни, хора, да се надиграваме на терена. Предния мач беше грозно, сега - също. Все пак тези футболисти работят, за да си хранят семействата. Оставете ни! Пирин е най-беззащитният отбор - ясно е. Нямаме лоби, нямаме никакви претенции. Нека всичко се решава на терена. Не може днес по такъв начин... Първо на  нас се вдига засада, второто на Ботев не се вдига. Афектиран съм, не исакм да говоря повече по тази тема.

 

Стилиян Николов е основен футболист. Но другите днес се справиха добре. Видяхте какво ми се наложи да направя - Ради Кирилов от ляв външен, игра десен бек. И даде максимума от себе си. Траянов - никога не е играл десен външен. Въпреки всичко, отборът седи подреден и иска да се надиграва с Ботев (Пд), не с някой отбор от нашата черга. Трябва да продължаваме да работим, нямаме друг начин. Лошо е , когато отстрани повлияят. Ради Кирилов е страхотен футболист и човек. Радвам се, че е в моя отбор. Поздравявам всички за себераздаването. Ако всички подхождат професионално като Кирилов, българският футбол ще е на друго ниво. Явно госините, прекарани в Италия, са му са се отразили на него лично много добре.

 

Не знам откъде излезе информацията, че търсим двама нападатели. За момента нищо не търсим. Търсим да докараме до 9-и декември, да съберем някоя друга точица. След това ще видим какво ще търсим", коментира Радуканов. Той тактично отказа да коментира ситуацията с Даниел Младенов, като допълни:

 

"Цонев днес се представи дота добре. Младо момче - ще расте. Направи дебют на 16 години, игра добре. Може би той е следващият на този пост, който ще заиграе в Пирин. Такива ми трябват. Видяхте как влезе  за 10 минути - само похвали за него.

 

Надявам се с отпуснатите от общината пари да се изчистят нещата. Имаме забавяния. Аз повтарям, че съм сигурен, че ръководството ще направи всичко, за да се изистят тези задължения. Радвам се, че днес е направена първата крачка. Дано задълженията се изчистят и футболистите да заиграят с по-друго самочувствие. Похвално е, аз не съм се съмнявал в ръководството.

 

Как спечелих публиката на Пирин? С работа - с нищо друго. Момчетата излизат и са готови да умрат на терена. Това мен само може да ме радва. Сигурен съм ,че нещата се случат. Няма невъзнаграден труд".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки