Байерн тресна РБ Лайпциг (ВИДЕО+КЛАСИРАНЕ)

Още в 13-ата минута „червените бикове” останаха в намален състав, след като Вили Орбан си изкара директен червен картон

Байерн тресна РБ Лайпциг (ВИДЕО+КЛАСИРАНЕ)

 Шампионът Байерн се възползва максимално от издънката на Борусия (Дортмунд) в Хановер (2:4) по-рано днес и го измести от върха във временното класиране.


Баварците сразиха у дома вицешампиона РазенБалшпорт Лайпциг с 2:0 в среща от десетия кръг на германската Бундеслига и поведоха с три точки пред вестфалци в таблицата.

 
Още в 13-ата минута „червените бикове” останаха в намален състав, след като Вили Орбан си изкара директен червен картон. Домакините бързо материализираха чиленото си превъзходство на терена, след като в 19-ата минута Хамес Родригес се разписа, възползвайки се от подаване на Ариен Робен.
 
В 38-ата минута голмайсторът на баварците Роберт Левандовски удвои преднината им с удар от границата на наказателното поле след подаване на Хави Мартинес. На полувремето Левандовски бе заменен от Артуро Видал заради контузия.
 
След почивката играчите на Юп Хайнкес сериозно намалиха оборотите, а тези на Ралф Хазенхютъл могат да бъдат доволни от себе си, че не допуснаха още попадения във вратата си. Темпото бе бавно и головите положения пред двете врати липсваха.
 
С този успех Байерн събра 23 точки и отново е лидер в класирането, измествайки Борусия (Дортмунд) от върха. РБ Лайпциг остава трети с 19 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки