Старозагорска битка за Топ 6

"Верея ни дължи по над 6 заплати", заявиха от щаба на Берое

Старозагорска битка за Топ 6

Един от асистентите на Александър Томаш в Берое - Константин Мирчев, изнесе доста любопитна информация непосредствено преди градското дерби с Верея.

Асистентът обяви, че от бившия им клуб дължат по повече от 6 заплати на всички от треньорския щаб.

„Не бих могъл да говоря за финансовата ситуация във Верея и не ми е работа. Спрямо нас като треньорски екип обаче наистина има неизчистени средства. Не бих искал да бъда конкретен с точна сума, тъй като не е редно да споделям. Само ще кажа, че говорим за повече от 6 заплати", разкри Мирчев пред официалния сайт на Берое.

„Даваме си сметка, че ни чака труден мач с Верея. Те са много добър отбор. Имат запазен тим на 90% от миналия сезон. Като прибавим това, че през лятото бе назначен доказан специалист като Илиан Илиев, е съвсем логично отборът да се представя добре", каза още помощникът на Томаш. Той предвиди победа на Берое днес, като обяви, че вече е забравена загубата от Лудогорец с дузпи.

Иначе четвъртото издание на старозагорското дерби в елита ще се проведе днес от 15:45 часа. Срещата на стадион "Трейс Арена" е и пряк спор за Топ 6. 

Двата отбора са на границата на плейофите, като имат равен брой точки - по 20, но зелените са 6-и заради малко по-добрата си голова разлика. Берое стартира сезона под очакванията и все още не успява да намери постоянство в резултатите. Верея пък надскочи себе си и напук на финансовата криза, която цареше в клуба доскоро, набра доста солиден актив дотук. 

И двамата треньори - Александър Томаш в Берое и Илиан Илиев във Верея, не са привърженици на прекалено откритата игра, така че в дербито днес може да се очаква да преобладава надлъгването. Неслучайно старозагорските сблъсъци в елита досега се решаваха от не повече от един гол - и двата отбора имат успех с по 1:0, а за последно завършиха 0:0 под Аязмото на 14 юли.

След отпадането с дузпи от Лудогорец за купата Томаш ще прекрои атаката. Той съхрани някои от основните нападатели - Камбуров и Еуженио. Двамата се завръщат сред титулярите, като Камбуров вече е в серия от близо 6 часа без вкаран гол - за последно се разписа от дузпа при 2:1 над Етър на 15 септември и сякаш все още не може да пасне в състава. Охене ще замени Цонев на позицията зад тарана, докато Еуженио влиза на мястото на Карачанаков по крилото. Именно фланговете са уязвимото място на Верея и възпитаниците на Томаш ще опитат да се възползват от тази слабост. В лагера на зелените няма контузени основни футболисти.

Във Верея кадровата ситуация е доста по-сложна. Десният бек Здравко Илиев е наказан, а халфът Нургалиев е контузен. Балде и Фенуш тренираха на облекчен режим през седмицата и шансовете им да се появят на терена днес са доста малки, Фенуш дори се очаква да е извън групата. А ветеранът Елиаш най-вероятно ще действа като централен защитник. Добрата новина е, че жълтата карта на нападателя Исмаил Иса вече пристигна от Молдова. Бившият нападател на Берое може да дебютира срещу зелените, но няма да е титуляр поради липсата на игрова практика. Играчите на Верея получиха по една забавена заплата и 4 премии през седмицата и в клуба се надяват финансовата инжекция да подейства положително.

Прави впечатление, че и двата отбора бележат малко през сезона - Берое има 14 гола за 13 мача, а Верея е с 13 попадения. Затова и днес трудно може да се очаква резултатен двубой. На хартия Берое е фаворит, но с оглед колебливите изяви този сезон, а и изиграните 120 минути срещу Лудогорец през седмицата, Верея също има солидни шансове за успех.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки