Реал Мадрид се срина в Каталуня (ВИДЕО+СТАТИСТИКА)

След поражението момчетата на Зизу вече изостават с цели 8 точки зад водача Барселона

Реал Мадрид се срина в Каталуня (ВИДЕО+СТАТИСТИКА)

 Реал Мадрид загуби с 1:2 гостуването си на Жирона в среща от 10-ия кръг на Примера.


Тимът на Зинедин Зидан водеше на почивката след гол на Иско (12), но през второто полувреме каталунците успяха да обърнат с попадения на Кристиан Стуани (54) и Порту (58). При втория гол останаха сериозни съмнения за засада. След поражението момчетата на Зизу вече изостават с цели 8 точки зад водача Барселона.

 
Въпреки получения гол каталунците продължиха да играят със самочувствие. Акциите към Кико Касийя криеха опасности, но им липсваха удари. На другата врата Кристиано имаше две прекрасни положения в 23-ата и 26-ата минути. Първо получи топката на границата на наказателното поле, но не намери пролука за шут. При втората ситуация Бензема центрира отдясно, а CR7 обърна глезена на дузпата и насочи без забавяне към десния ъгъл на вратаря, ала стражът плонжира и парира.
 
 
Жирона - Реал Мадрид+9В 31-ата Роналдо подаде към Бензема в наказателното поле, френският стрелец финтира бранител и шутира от малък ъгъл - над гредата. Повторенията показаха, че има засада. В 35-ата усилията на Жирона отново бяха спрени от малшанса. След центриране отляво Порту отклони с глава към далечния ъгъл, вратарят не помръдна, топката срещна гредата малко под сглобката, след което мина в опасна близост до голлинията, а така и не се намери кой да насочи в мрежата. В 42-ата Рафаел Варан сложи крак в точни момент, когато Пере Понс изскачаше сам срещу вратаря. Като цяло мадридчани не намериха играта си през първата част и късметът ги покри във важните моменти.
 
На почивката Начо Фернандес замени Варан навярно поради травма на французина. В 51-ата Иско стигна топката на самата аутлиния и центрира, кълбото се озова в близост до Бензема, който инстинктивно насочи с пета, вратарят Боно леко чукна топката и я прати в ръката на Адай Бенитес. Ръката на бранителя беше статична, а и топката не отиваше към вратата и заради това съдията реши да не свири дузпа. 
 
 
В 54-ата жиронци стигнаха до заслужен изравнителен гол. Защитата в "бяло" не беше добре построена, Стуани пое топката, премина между Начо и Рамос и шутира силно в близкия ъгъл 1:1. Четири минути по-късно домакините удариха за втори път. Бранителите не изчистиха добре топката, тя попадна у Мафео, който шутира силно по диагонала, а на метър пред голлинията Порту отклони с петичка в мрежата - 2:1. Повторенията останаха сериозни съмнения за засада.
 
В 66-ата Зинедин Зидан направи ултраофанзивна двойна смяна: замени бековете си Ашраф и Марсело и пусна Лукас Васкес и Марко Асенсио. Минута по-късно домакините изпуснаха да вкарат трето попадение. Стуани беше изведен на ръба на засадата, той копна топката към дигонала, но мъничко не му стигна да намери очертанията. В 71-ата Роналдо стреля с глава след меко центриране на Тони Кроос - Боно внимаваше и улови сигурно.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки