Сензациите в пресата: Далас прати скаут за Каранга и Кулма

Централен защитник и халф иска Делио Роси през зимата

Сензациите в пресата: Далас прати скаут за Каранга и Кулма
Сензациите в пресата днес, понеделник, 30 октомври 2017 година:
 
„Тема спорт”: Далас прати скаут за Каранга и Кулма
Американският ФК Далас е имал свой пратеник на мача ЦСКА - Славия, разбра "Тема Спорт". На трибуните на "Армията" е бил техническият директор на клуба Фернандо Клавихо. Той е наблюдавал изявите на нападателя на армейците Каранга и крилото Кулма. Далас приоритетно търси флангови футболисти и затова Кулма е представлявал по-голям интерес, но американците са останали впечатлени и от многото голове на Каранга този сезон. Припомняме, че ЦСКА подписа договор с играча на Филаделфия Роланд Алберг. Холандският офанзивен халф (27 г.) е очакван за старта на зимната подготовка през януари.
На трибуните на "Армията" в събота пък е бил и австралийският мениджър Грег Кийнън. Той е основател на агенцията Aspire Management, която следи млади футболисти, а също така върши и правни услуги в областта на спорта. Кийнън е наблюдавал играчи и на ЦСКА, и на Славия, като той работи с няколко западноевропейски отбора.
Главният мениджър на армейците Стойчо Стоилов разкри през миналата седмица, че доста футболисти на отбора са наблюдавани.
 
"24 часа": Централен защитник и халф иска Делио Роси през зимата
 
Централен защитник и халф са задължителните трансферни цели на Левски през зимата. Още в началото на октомври италианският старши треньор на „сините“ Делио Роси е обявил пред ръководството на клуба, че футболисти на тези два поста трябва да бъдат взети с оглед на бъдещите му планове. В момента твърди титуляри в центъра на отбраната са чехът Давид Яблонски, който освен това се изявява и като голмайстор, и исландецът Холмар Ейолфсон.
Роси търси техен колега по амплоа, тъй като явно повече няма да разчита на Димитър Пиргов. Почти сигурно е, че 28-годишният бранител и Левски ще се разделят през зимната пауза. На „Герена“ разполагат с още един централен бранител в лицето на шведа Симон Сандберг. Той обаче стои вече втори сезон при „сините“ и прибира немалката си заплата, като почти не играе. Опитите на ръководните кадри на „Герена“ да го убедят да се стигне до раздяла по взаимно съгласие удрят на камък.
Втората трансферна цел на Роси също показва, че „сините“ планират раздяла с някой от настоящите си централни халфове. Към момента едното място при опорните полузащитници е бетонирано за испанеца Жорди Гомес. В другото се е впил Васил Панайотов. На този пост Роси разполага още с французина Антони Белмонт и румънеца Нелуц Рошу. Именно той май е кандидатът за напускане. За него през лятото Левски плати 100 000 евро на Виторул.
Със сигурност Роси ще се опита да подобри качеството в състава и в офанзивен план. Там ще бъдат търсени най-вече флангови играчи. В момента отляво играе словакът Роман Прохазка, който иначе най-често бе вдясно или в центъра на полузащитата. 
 
 
„Тема спорт”: Йордан Апостолов се връща за „болярите”
Йордан Апостолов ще се завърне в халфовата линия на Етър за днешното гостуване на Локомотив Пловдив. Полузащитникът изтърпя наказанието си в двубоя за Купата на България срещу Септември София и ще бъде на разположение на треньора Станислав Генчев. За жалост на наставника на „болярите” аут за срещата на "Лаута" е централният защитник Венцислав Василев. Той е с травма в областта на адукторите от срещата с Лудогорец и ще пропусне всички мачове на тима до края на годината. На него му предстоят допълнителни прегледи и е възможно дори да бъде опериран. Срещу железничарите Етър ще гони прекъсване на черната си серия - в последните 7 шампионатни двубоя тимът не е достигал до успеха. Болярите наредиха 4 равенства и 3 поражения, като в последните си две срещи не отбелязаха гол - 0:1 от Левски и 0:4 от Лудогорец.
Очаква се треньорът Станислав Генчев да не изневери на схемата 3-5-2. В добра форма се намира нападателят Иван Петков, който вкара 2 пъти за купата на Септември. Може би обаче той пак ще остане резерва за сметка на Алиун Бадара и Иван Стоянов.
 
 
„Тема спорт”: Венция Стефанов: Стандард Лиеж е малък клуб за Стергиакис
Бившият национал на Белгия Даниел Ван Буйтен - защитник на Байерн, Манчестър Сити и др. и сега директор в Стандард Лиеж, е бил на двубоя ЦСКА - Славия, разбра "Тема Спорт". Целта на визитата му е бил вратарят на белите Антонис Стергиакис (18 г.). Младият гръцки страж направи добър мач. Стандард се интересува от вратаря, в когото вижда отличен потенциал за бъдещо развитие. Президентът на Славия Венцеслав Стефанов призна за интереса от страна на белгийския клуб.
"Аз не мисля, че Стандард Лиеж имат достатъчно пари да платят Стергиакис. Малък клуб е това за него. Дай Боже, може да се появи и по-голям. Георги Петков ще продължи да пази. Идват и непрекъснато гледат нашите момчета. Какво ще стане, ще видим през декември", сподели членът на Изпълкома на БфС.
Гръцкият вратар застана под рамката след контузия на Георги Петков в началото на пролетния дял и показва доста стабилни изяви. Те очевидно не са останали незабелязани.
"Това е добра реклама за Славия. Определено сме фабрика за таланти. Стергиакис се развива постоянно", коментира старши треньорът Златомир Загорчич.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки