Септември прескочи Дунав (ВИДЕО)

Борис Галчев носи успеха на столичани

Септември прескочи Дунав (ВИДЕО)
Сетпември изненадващо спечели с 1:0 гостуването си на Дунав в мач от 14-ия кръг на Първа лига. Борис Галчев донесе успеха на столичани, които настигнаха 9-ия Славия. Двата тима имат по 16 точки. С 10 Дунав плува на дъното, като след него е само пълният аутсайдер Витоша (Бистрица).
 
Първото полувреме премина при тотална доминация на Дунав. Домакините обаче трудно стигаха до голови положени, като превъзходството им се изразяваше по-скоро в сериозно териториално предимство и владение на топката. 
 
Русенци можеха да поведат в 29-ата минута. Юлиян Ненов стреля, топката се отклони в защитник на столичани и стигна до оставения непокрит Христофор Хубчев. Ударът на последния, обаче бе изключително неточен. 
 
Божидар Васев пък обстрелва вратата от фаул, но ударът му мина над напречната греда.
 
 В 32-ата минута гостите по чудо не поведоха. Крис Гади центрира отдясно, Мартин Тошев засече топката около границата на вратарското поле, но Антонов с невероятен рефлекс изби пред самата голлиния. 
 
В добавеното време на първото полувреме гостите ликуваха. Гади Проби отдясно и върна около точката за изпълнение на дузпа към Борис Галчев, който с премерен изстрел прати топката в мрежата за 0:1.
 
Първото чисто положение през второто полувреме дойде в 60-ата минута, когато Бирсент Карагерен стреля опасно, но вратаря на гостите улови. Териториалното превъзходство беше на страната на Септември.
 
 
В 70-ата минута Тошев опита удар от далеч, но преди това реферът беше отсъдил засада на Гади.
 
Преднината на гостите им даде самочувствие и те трайно обсадиха вратата на Дунав. Русенци изглеждаха като бледа сянка на миналогодишния си отбор. 
 
Атестат за моментното състояние на Дунав беше празният стадион. Малкото зрители пък скандираха "Веско Великов". В последните десетина минути домакините натиснаха, но така и не стигнаха до изравнително попадение.
 
В 87-ата минута Патев центрира към Шопов, който стреля към вратата, но изстрелът му беше спасен от стража на Септември. Малко след това удар на Васил Шопов пък се отби в гредата. Удар на Будинов с глава в продължението мина встрани от вратата, а реферът погрешно отсъди аут вчесто корнер.
 
Публиката в Русе скандираше мощно името на Веселин Великов, който изкачи тима от "В" в А" група, но наскоро напусна. Първоначално излезе информация, че е хвърлил оставка, но самият той отрече да си е тръгнал сам.
Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки