Рома разпиля безобразен Челси на "Олимпико" (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Римските вълци" вече са начело в група С, Атлетико Мадрид с нова издънка

Рома разпиля безобразен Челси на "Олимпико" (СНИМКИ+ВИДЕО)

 Рома победи с класическото 3:0 английския шампион Челси в истинско шоу на „Стадио Олимпико“. Италианският тим тотално надигра гостите, които показаха едно от най-слабите си лица под ръководството на Антонио Конте и засилиха още повече спекулациите, че той може да бъде уволнен скоро.

Мачът започна вихрено за Рома и те откриха резултата чрез Ел Шарауи. Голът на крилото падна в 39-та секунда, когато вратарят на италианците Алисон поде бърза атака с пас към Коларов, който центрира към Джеко, но босненцът не успя да засече топката, която стигна до Ел Шарауи и той с прекрасен удар от ждроп я прати в мрежата на Куртоа. Така нападателят подобри рекорда на ‚римските вълци“ за най-бърз гол в надпреварата, който се държеше от Мохамед Салах (1 мин и 41 сек ).



В 36-та минута Ел Шарауи отново се възползва от грешка в защитата на Челси. Наинголан прати дълбока топка към наказателното поле, там Рюдигер изненадващо не пресече топката и от втора позиция Ел Ша връхлетя и прати топката покрай безпомощния Куртоа.

В 63-та минута Пероти пое топката малко след центъра след поредна грешка в играта на Челси, елиминира с финт Азпиликуета и с мощен шут извън наказателното поле за трети път опъна мрежата на гостите.

В следващите минути Рома продължи да търси още попадения, като в 68-та Джеко напредна сам в наказателното поле, събирайки трима бранители в бяло и пусна топка към Пероти, който обаче сам срещу вратаря прати топката високо над вратата.

В последните десет минути Челси успя да задържи повече топката, но Алисон така и не беше застрашен сериозно. По този начин Рома вече е лидер в група С с 8 точки, а Челси са втори със 7.


В другия мач от групата Атлетико Мадрид отново се провали и направи второ поредно равенство с Карабах, този път като домакин. Гостите поведоха в резултата в 40-та минута, когато Мишел откри с точен удар с глава. Изравнителното попадение на „дюшекчиите“ дойде 10 минути след началото на второто полувреме, когато Томас отбеляза с удар извън наказателното поле.

Малко преди да е изминал час игра Енрике от състава на Карабах бе изгонен с директен червен картон, което даде възможност на Атлетико да направи пълен обрат, но опитите на домакините се оказаха безрезултатни. В 88-та минута пък Стефан Савич също беше изгонен и възстанови численото равенство.

Така Атлетико остана с почти минимални шансове да се класира за 1/8-финалите, за което ще са нужни две победи срещу Рома и Челси.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки