Ювентус се добра до равенство (ВИДЕО+КЛАСИРАНЕ)

Домакините на "Жозе Алваладе" първи взеха преднина в двубоя

Ювентус се добра до равенство (ВИДЕО+КЛАСИРАНЕ)

Ювентус се добра до равенство 1:1 в гостуването си на Спортинг (Лисабон) от 4-ия кръг в група "D" на Шампионската лига.


Домакините на "Жозе Алваладе" първи взеха преднина в двубоя, но "бианконерите" показаха непримиримост и в 79-ата минута се добраха поне до точката с гол на Гонсало Игуаин. Юве обаче се нуждаеше от победа, за да си гарантира със сигурност класиране за следващата фаза на турнира, така че този резултат запавза интригата поне за втората позиция в групата в оставащите два кръга.


За домакините атаката води холандският голаджия Бас Дост, а той има подкрепата на Маркос Акуня, Бруно Фернандеш и Желсон Мартинш.

 

След сравнително равностойно начало, в 11-ата миунта домакините стигнаха до първата си голова възможност и Бруно Сезар отправи далечен удар, който мина над вратата. В 20-ата минута Спортинг откри резултата. Желсон Мартинш отправи силен удар, който бе спасен от Джанлуиджи Буфон, но топката стигна до Сезар, който от движение я прати във вратата.
Ювентус опита веднага да реагира и в 22-ата минута Сами Кедира бе намерен в наказателното поле, но изстрелът му с глава отблизо мина покрай вратата.

До края на полувремето Спортинг затвори всички пространства и не даде възможност на "Старата госпожа" да организира сериозен натиск в търсене на изравнителен гол, което видимо изнерви играчите в жълто.

В 48-ата минута Юве стигна до положение пред вратата на Руи Патрисио. Миралем Пянич центрира от корнер, но ударът с глава на Марио Манджукич не успя да затрудни вратаря. В 54-ата минута Пянич получи на границата на наказателното поле, но стреля над вратата.

Второто полувреме играта се развива почти изцяло в половината на Спортинг. Лисабонци обаче продължават да се защитават добре и да организират опасни контраатаки, като при една от тях в 60-ата минута Бруно Сезар бе изведен на добра позиция и стреля над вратата.

 

В 69-ата минута Юве пропусна най-добрата си възможност. Манджукич от аутлинията върна към Дибала, той свали с глава за Игуаин, който отблизо също стреля с глава, но Руи Патрисио с блестяща намеса опази вратата си. Минута по-късно Дибала отправи силен удар от дистанция, но отново в ръцете на вратаря.

 

В крайна сметка мачът завърши без победител, като Ювентус запазва второто си място във временното класиране в групата с актив от 7 точки. Спортинг пък е с 4 спечелени точки до момента на 3-ата позиция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки