Сензациите в пресата: Чворович бяга от Ботев (Пд), отива в Унгария

Целта пред Роси е влизане в групите на Лига Европа, не титлата

Сензациите в пресата: Чворович бяга от Ботев (Пд), отива в Унгария
Най-интересното от българския печат днес, 1 ноември 2017 г.:
 
„Меридиан мач”: Чворович бяга от Ботев (Пд), отива в Унгария
 
Мотаенето на Асен Караславов, който изпълнява функцията на спортен директор на Ботев (Пд), ще остави отбора без титулярния му вратар. Иван Чворович, който прави силен сезон, преговаря с клуб от Унгария и скоро ще подпише договор. Припомняме, че стражът има контракт с „канарчетата” до края на годината. Според запознати Чворович така и не е получил предложение за нов договор. Човекът, натоварен с функцията на преговарящ от името на Ботев - Асен Караславов, отлага постоянно разговорите от тази за другата седмица. Става така, че уж и двете страни искат споразумение, но то вероятно няма да стане факт именно заради несериозното отношение на Караславов.
От Колежа разкриха, че подобна е ситуацията и с останалите футболисти, на които договорите изтичат, но не зимата, а лятото. Става дума за капитана Лъчезар Балтанов, Крум Стоянов, Данчо Минев и Лазар Марин, с които също въобще не е говорено. Ако приемем, че за изброените все пак има още време, то ситуацията при Чворович е съвсем различна, защото той има само още 2 месеца договор.
 
„24 часа”: Целта пред Роси е влизане в групите на Лига Европа
 
Загубата в Разград отдалечи Левски на 11 точки от лидера в Първа професионална лига Лудогорец и на практика отказа „сините“ от титлата. За италианския треньор Делио Роси спечелването й обаче е по-скоро с пожелателен характер, що се отнася за този сезон. Задачата, която бившият наставник на Лацио е получил от собственика на Левски Спас Русев, не е свързана с постижение в България.
Бизнесменът е поставил пред 56-годишния специалист цел да вкара отбора в групите на Лига Европа. За целта той ще получи ресурс за осъществяване на трансфери през зимния прозорец, за да има време да подготви състав, който може да преодолее съперниците в квалификациите.
Ако квота се спечели чрез триумф в турнира за Купата, това освен първо отличие от 2009 г. ще донесе на „сините“ и един противник по-малко. 
 
„Тема спорт”: Ботев предлага нов договор на Белия
 
Ръководството на Ботев Пловдив е решило да предложи нов договор на старши треньора Николай Киров-Белия. Настоящият му контракт е до лятото на 2018 година. Очаква се той да подпише при значително подобри условия. Разговорите с ръководството на Ботев ще води мениджърът на Киров - Милен Георгиев. Има обаче една-единствена причина, поради която Белия може да се раздели с канарчетата и тя е оферта от чуждестранен клуб. Николай Киров е човекът, който промени тотално Ботев и под негово ръководство след 36 години жълто-черните спечелиха Купата и Суперкупата на България.
След позорното изгонване на Николай Митов от Коматево през август 2016-а президентът Ангел Палийски се довери на Белия и той подписа договор за година и половина. Преди това Киров бе шеф на ДЮШ на канарчетата.
 
24 часа: Ниските са мода в Европа
 
Манчестър Сити, Барселона, Реал (Мадрид), Ница и Лион са сред клубовете, които имат среден ръст под 180 см в европейските първенства. Това обаче са лидерите в Англия и Испания, както и най-добрите във Франция. 67 от 572 отбора в изследването на CIES са в този списък.
Лудогорец и българското първенство са най-ниските в Европа. Пловдивските Ботев и Локо също са в топ 10, съответно четвърти и девети. Пирин пък заема 27-ото място. ЦСКА е най-високият тим у нас със средно 182,4 см. 
 
„Тема спорт”: Локо Сф показва вратата на трима
 
Локомотив София ще покаже вратата на трима, които вече няма да са част от тима. Това са вратарят Ивайло Яначков, халфът Стоян Кадифчин и Денис Стоилов. Ръководството на клуба е останало недоволно от изявите на стража най-вече в мача в Бургас срещу Поморие, в който той пусна лесни голове. Стражът дойде от Ботев (Враца) и в началото на сезона беше със статут на твърд титуляр. Наскоро обаче тимът се подсили с македонския страж Андрея Ефремов, който има и мачове за националния отбор. Клубът разчита и на юношата Цветомир Витков. Така реално Яначков се оказва излишен.
Кадифчин дойде от Банско, а Стоилов от гръцкия Икенис. И двамата обаче са с твърде малко игрови минути досега в първенството. Тримата ще разтрогнат с червено-черните по взаимно съгласие в най-скоро време. Иван Дойчев пък е новият лекар на Локомотив София, пише "Витоша Нюз". Специалистът заема мястото на починалия наскоро легендарен доктор Павел Филипов, който си отиде от този свят на 23 октомври на 75-годишна възраст. Дойчев е един от най-популярните лекари в българския спорт. Той е роден през 1957 г. Наричат го „Човека със златните ръце”. Д-р Дойчев оставя трайна следа в спортната травматология в клиниката в "Дианабад", беше сред водещите медици в своята сфера във Военна болница в София. Работил е в двата ни гранда ЦСКА и Левски, както и в Славия. С присъединяването си към Локомотив прави своеобразен Голям шлем във футбола.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки