Златно момиче вече подготвя наследничките си

Каките от ансамбъл жени си избраха „двойнички”

Златно момиче вече подготвя наследничките си
Днес в зала “Раковски” започна лагера на девойки ансамбъл под ръководството на медалистките от олимпийски игри Вяра Ваташка (Атланта) и носителката на бронз от Рио де Жанейро Цветелина Найденова.
 
Президентът на БФХГ Илиана Раева приветства състезателките и представи целия щаб, който ще работи и ще се грижи за отбора. Тя предложи всяка от ансамбъл жени да си избере по една от малките състезателки и да бъде нейният най-близък приятел в залата, да бъде нейният помощник и да я въведе в правилата на националните отбори и националната база.
 
И големи и малки останаха очаровани от предложението. Големите ще се превръщат и в треньори за малките. Ще има специални часове, в които всяка ще тренира и помага на своята избраница. 
 
Когато Илиана Раева ги попита: “Коя има най-добрата и хубава кака?” всички едновременно вдигнаха ръка и викаха :”моята, моята, моята!” Хореограф на отбора ще е Георги Аспарухов, а танцов педагог ще е Светлин Димитров.
 
След проведената селекция, в която взеха участие 35 състезателки от 13 спортни клуба, треньорският екип в състав Вяра Ваташка – старши треньор, Цветелина Найденова – помощник треньор и Весела Димитрова – старши треньор ансамбъл жени избраха 12 гимнастички, които формират разширен състав.
 
Треньорите, които съгласно Регламента за НО имат решаващата дума при определяне на състава, предложиха състезателки, които отговарят на специфичните изисквания на ансамбловата дисциплина в художествената гимнастика и включват освен физически качества, реакция и визия (ръст и външен вид). Поради тези причини в състава не попаднаха някои талантливи гимнастички, чието развитие обаче ще бъде наблюдавано от треньорите.
 
Първият лагер, който се провежда в националната база “Раковски“ ще бъде съвместно с НО ансамбъл жени. Целта е идеята за приемственост по отношение на подготовка и методика на обучение да се осъществи по-лесно. Отбора ще бъде пряко наблюдаван от старши треньора на НО ансамбъл жени. В плана на лагера се включва класически екзерсиз, танци, обща и специфична физическа подготовка, основна техника и обемен материал.
 
Разширен състав НО ансамбъл девойки:
 
1. Снежана Колева – род. 2004 год. Тракия Елит 
2. Моника Заркова – род. 2004 год. Левски Илиана
3. Маргарита Василева – род. 2005 год. Славия
4. Ивайла Дафчева – род. 2005 год. Тракия Елит
5. Сияна Табакова – род. 2004 год. Академик
6. Александра Кьосева – род. 2004 год. Славия
7. Анелия Желязкова – род. 2005 год. Олимпия
8. Жанина Георгиева – род. 2004 год. Олимпия 74
9. Мартина Илиева – род. 2005 год. ЛевскиТриадица
10. Карина Димитрова – род. 2005 год. Славия
11. Полина Коларова – род. 2006 год. Тракия Елит 
12. Яна Момчилова - род. 2004 год. Тракия Елит

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки